Toyota intra pe fir

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 18.07.2006
Toyota incearca sa impiedice formarea unei aliante in trei intre Nissan, Renault si GM.

Sefii Toyota incearca in aceste zile sa gaseasca un mijloc de a scurtcircuita o eventuala alianta in trei intre Nissan, Renault si General Motors. Informatia a aparut in editia electronica a publicatiei britanice BusinessWeek, care citeaza surse anonime din cadrul constructorului japonez.

Se pare ca Toyota studiaza in aceste zile o oferta pe care o va inainta sefilor GM pentru ca alianta sa nu se produca. "Toyota nu are niciun interes in nasterea unei astfel de aliante", a declarat un oficial Toyota pentru BusinessWeek. Aceeasi sursa a afirmat faptul ca grupul nipon gandeste un plan destinat intinderii unei maini de ajutor grupului american GM. Nu exista insa informatii concrete in ceea ce priveste acest plan.

Steven Curtis, purtator de cuvant al constructorului japonez, a tinut insa sa imprastie zvonurile, spunand ca toate informatiile legate de Toyota si GM sunt "pure speculatii".

GM, Nissan si Renault au convenit vineri sa isi dea un timp de gandire de 90 de zile pentru a examina beneficiile unei eventuale aliante.

Aceasta ar da nastere unui gigant auto care ar vinde anual circa 15 milioane de masini, de doua ori totalul inregistrat de Toyota.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru