Toyota produce pentru Subaru

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 04.01.2007
Cei doi constructori japonezi au semnat un acord prin care Toyota va produce masini de clasa mica pentru Subaru.

Un ziar japonez a anuntat ca Toyota va incepe productia de masini de clasa mica pentru Fuji Heavy Industries, proprietarii dreptului de comercializare a numelui Subaru.

Productia versiunii Passo hatchback de la Subaru va incepe in primavara acestui an. Masina va fi asamblata la o fabrica din vestul Japoniei apartinand brandului Daihatsu, subsidiar al Toyota. Modelul Passo este cunoscut sub numele de Sirion in Europa si Boon in Japonia. Noua versiune va suferi modificari minore si se asteapta sa atinga o cifra de vanzari cuprinsa intre 5000 si 10000 unitati pe an.

Toyota a cumparat recent actiuni la Fuji Heavy Industries si pe viitor se asteapta o colaborare stransa intre cei doi producatori japonezi. Subaru a avut nevoie de ajutorul Toyota deoarece, datorita normelor prea stricte de protectia mediului ar fi fost foarte costisitor sa produca pe cont propriu automobilele de clasa mica. Fuji Heavy va colabora cu Toyota spre sfarsitul anului, pentru productia modelului Camry la uzina din Indiana.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru