Toyota reduce investitiile in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 21.06.2007
Sa fii primul loc in lume iti poate aduce multe faima si avantaje, dar este o pozitie care poate aduce si consecinte neplacute.

Pozitia japonezilor de la Toyota, de prim producator la nivel mondial, poate genera o serie de consecinte pe termen lung. Acest lucru este simtit si constientizat de catre conducatorii constructorului japonez.

Expansiunea foarte rapida din ultimii ani a inceput sa se faca simtita si exista ingrijorarea ca extinderea foarte rapida a volumului de productie nu a fost facuta pe o baza solida, iar acest lucru ar putea veni cu consecinte grave in urmatorii ani.

Aceasta problema este resimtita de Toyota pe piata americana, principala piata de desfacere pentru japonezi. Toyota a deschis foarte multe fabrici in SUA, in ultimii ani, datorita cererii ridicate, iar acest lucru se poate intoarce impotriva lor.

Executivii companiei nipone au vizualizat deja potentialul pericol economic si vor lua masuri adecvate pentru evitarea unei crize financiare. Astfel, expansiunea producatorului Toyota pe piata americana va avea, de acum incolo, un ritmn mai lent, iar deschiderea de noi linii de asamblare va fi franata.

Toyota va investi mai putin de acum incolo, iar deschiderea de noi fabrici va fi facuta pe o baza mai solida decat in prezent.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru