Toyota va opri productia la fabricile din Japonia

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 19.07.2007
Din cauza cutremurului din Japonia, Toyota trebuie sa inchida cele 12 fabrici pentru cel putin doua zile.

Toyota si alti producatori auto japonezi vor fi nevoiti sa suspende productia mai multe zile, ca urmare a pagubelor suferite de fabricile unui furnizor important de componente pentru motoare, in timpul cutremurului care a avut loc, luni, in nord-vestul Japoniei, transmite Mediafax.

Cutremurul a afectat fabricile companiei Riken, producatoare de piese care intra in componenta motoarelor auto. Toyota, cel mai mare producător auto mondial, va opri productia la toate cele 12 fabrici locale de automobile si componente, la jumatatea zilei de joi, precum si vineri, in urma dificultatilor de aprovizionare cu piese produse de Riken.

Reprezentantii companiei nu au putut preciza cate vehicule vor fi afectate de masura. Suzuki Motor, Mitsubishi Motors si Fuji Heavy Industries, producatorul automobilelor Subaru, precum si Honda Motor, au anuntat la randul lor ca vor opri productia la unele fabrici.

"Va exista probabil un impact asupra productiei, nu stim inca marimea acestuia", a declarat directorul general al Honda, Takeo Fukui in legatura cu acest eveniment neplacut care a afectat Japonia.

Compania Riken are nevoie de mai multe zile pentru a repozitiona echipamentele deplasate de cutremur, dupa care va trebui sa faca verificari de precizie si calitate.

Comentarii (1)

  • calugarul
    DUMNEZEU stie
    POATE CA DUMNEZEU stie mai bine cum e cu productia de automobile,poluarea etc etc...
    THINK ABOUT THAT?!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru