Transmisie low-cost cu ambreiaj dublu

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 29.07.2008
Specialistii de la Ricardo au conceput cea mai accesibila transmisie automata secventiala cu ambreiaj dublu.

Esential

350 milisecunde este timpul de schimbare a rapoartelor de transmisie la noi unitati cu ambreiaj dublu dezvoltata de Ricardo.

Compania ceha independenta Ricardo, specializata in proiectare de sisteme si componente auto, a dezvoltat o noua transmisie automata cu comanda secventiala si cu ambreiaj dublu actionat electromagnetic printr-o noua tehnologie. Noua transmisie cu ambreiaj dublu a fost prezentata pe un prototip experimental Opel Corsa cu motor pe benzina de 1.2 litri.

Specialistii de la Ricardo sustin ca noua transmisie dezvoltata de ei are dimensiuni si masa redusa, precum si un cost foarte mic comparativ cu cele disponibile momentan pe piata, fiind destinata consumului in masa. Noua "transmisie automata manuala" Ricardo (AMT – cum este denumita de producator) cu ambreiaj dublu (DCT) promite sa fie mai accesibila decat produsele concurente si ofera un schimb de viteze rapid, de 350 milisecunde, datorita unitatii electronice prin care este controlata.

Transmisia manuala cu ambreiaj dublu uscat ofera o eficienta superioara cutiilor de viteze automate traditionala, datorita legaturii directe dintre motor si trenul de rulare.

Transmisiile automate manuale si ambreiajul dublu comandat electronic ofera usurinta de a conduce intalnita la cutiile viteze automate clasice, dar in acelasi timp ofera si performantele si eficienta oferite, in general, de o transmisie manuala traditionala, precum si schimbul rapid al treptelor.

Deoarece tehnologia procesului de productie in serie este mult mai simpla si dimensiunile produsului final sunt usor de adaptat automobilelor clasice, oficialii Ridcardo sustin ca pot produce acest sistem de transmisie la un pret scazut. Acest lucru ar insemna o raspandire mult mai larga a tehnologiei cu ambreiaj dublu, chiar si pe modelele low-cost si pentru cei care nu doresc sa plateasca prea mult pentru dotarile unui automobil. In acest moment doar modelele de lux si cele de performante pot fi echipate optional cu acest sistem de transmisie cu dublu ambreiaj.

Via | Motor Authority

Taguri: Ricardo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru