Trezeste-te! de la Mercedes

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 28.11.2006
Mercedes elaboreaza un sistem de avertizare a soferului atunci cand exista pericolul de adormire in timpul condusului.
Mercedes-Benz lucreaza la dezvoltarea unor diferite sisteme de atentionare a soferilor in momentul in care acestia sunt gata sa adoarma la volan.

Microsleep, asa cum a fost botezat proiectul, se bazeaza pe o serie de senzori a caror menire este sa monitorizeze starea ochilor soferului si sa detecteze gradul de alterare a pupilei sau modul in care ochiul clipeste momentul in care pericolul de adormire la volan incepe sa fie din ce in ce mai aproape. In aceasta situatie, sistemul este prevazut cu un semnal sonor care va avertiza soferul ca este cazul sa se odihneasca si sa opreasca masina.

Simptomele dupa care sistemul se ghideaza sunt bazate in principal pe comportamentul ochilor. Astfel, cand ochii devin rosiatici, cand pupile se micsoreaza sau cand pleopele clipesc mai des dar din ce in ce mai lent, sistemul calculeaza si transmite prin semnale sonore pericolul de adormire la care este supus conducatorul autovehiculului. Accidentele tot mai numeroase cauzate de adormitul la volan fac ca utilitatea acestui sistem sa fie foarte mare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru