TVR, vandut si cumparat de acelasi patron

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 23.02.2007
Lovitura de teatru: Nicolai Smolenski, cel care a pus marca la vanzare din cauza lipsei de fonduri, a rascumparat-o.

Nicolai Smolenski, cel care a pus marca TVR pe lista de constructori disponibili la vanzare, a reusit o performanta care a pus pe jar industria auto din Marea Britanie. Astfel, noul proprietar al marcii este...tot el. Britanicul de origine rusa a cumparat marca pe care tot el o scosese la mezat.

Albionul fierbe insa la auzul acestei vesti. Sa ne reamintim mecanismul de vanzare a marcii. La mijlocul lunii decembrie, Smolenski anunta ca angajatii TVR nu vor primi salariile cuvenite pe ultima luna din cauza lipsei de fonduri. Astfel, oficialitatile britanice au luat locul patronului si le-au platit angajatilor salariile, evitand o criza la TVR. In aceste conditii, anuntul revenirii lui Smolenski a fost primit cu un amestec de perplexitate si teama, mai ales in conditiile in care patronul rus vrea sa mute uzina de productie TVR in afara Marii Britanii.

Cu toate acestea, BBC anunta ca Smolenski este din nou proprietarul de drept al marcii datorita sumei pe care a prezentat-o la licitatie, aceasta neputand fi refuzata de administratorii companiei.

Omul de afaceri a achizitionat astfel actiunile, uzina, utilajele si toate drepturile de utilizare a marcii TVR, administratorii declarand ca "aceasta a fost cea mai buna solutie in circumstantele date".

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru