UE da 5 miliarde de euro industriei auto

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 28.11.2008
Comisia Europeana a propus un ajutor in valoare de 5 miliarde de euro pentru industria auto.

Esential

5 miliarde de euro sunt oferiti, pentru inceput, producatorilor auto din Europa.

Comisia Europeana a pregatit un plan pentru readucerea la linia de plutire a economiei europene. Acest plan consta intr-un fond de 200 miliarde de euro, ce vor fi folositi sa finanteze anumite proiecte. Industria auto europeana ar putea primi un ajutor de cinci miliarde de euro pentru a se pune din nou pe picioare.

Restul de bani din fond vor fi folositi pentru o serie de sectoare ale economiei, banii urmand a fi impartiti intre cele 27 de natiuni ale Uniunii Europene.

Sumele exacte si modul de impartire nu au fost divulgate momentan, dar pachetul de ajutor de cinci miliarde de euro este de opt ori mai mic decat au cerut initial producatorii europeni de automobile.

Cu toate acestea, un ajutor suplimentar ce va fi oferit ulterior industriei auto nu este exclus. La fel ca in Statele Unite ale Americii, pachetul de ajutor este gandit pentru a imbunatati calitatea ecologica a masinilor care pleaca de pe linia de productie si are scopul de a transforma industria auto din europa intr-o industrie mai moderna care va fi mai prietenoasa cu mediul si va fi adaptata la noile tendinte din lume.

Conform Automotive News, Banca Europeana de Investitii a fost rugata sa ofere pana la 80% din imprumut. Fondurile oferita sunt diferite de pachetul de 25 miliarde de dolari, oferit in SUA, catalogat de seful comisiei europene ca fiind un plan industrial de moda veche. Guvernantii Frantei si ai Germaniei sunt ingrijorati ca pachetul de ajutor ar prea mic si ca acesta ar lasa producatorii europeni de automobile in dezavantaj fata de industria auto din America.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a sugerat ca un pachet suplimentar ar putea fi posibil, declarand ca Europa nu isi va dezamagi industria auto. Liderii europeni inca discuta detaliile planului de ajutorare, aprobarea pentru acesta fiind asteptata la urmatorul summit european, in luna decembrie.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru