UE nu va mai verifica RCA-ul romanesc

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 13.07.2007
Soferii romani nu vor mai fi verificati daca au asigurare RCA la intrarea in tarile UE, dar RCA-ul ramane obligatoriu.

Potrivit unei decizii a Comisiei Europene din 9 iulie, statele membre ale Uniunii Europene, Elvetia, Norvegia, Islanda, Croatia si Andorra nu vor mai verifica, incepand cu 1 august 2007, documentele de asigurare de raspundere civila auto pentru autovehiculele inmatriculate in Romania, care circula pe teritoriul acestora.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) atrage atentia ca anularea masurilor de control a politelor auto la intrarea pe teritoriul statelor Uniunii Europene, Elvetia, Norvegia, Islanda, Croatia si Andorra nu elimina si obligativitatea incheierii contractelor de asigurare necesare.

Pentru evitarea oricaror posibile neintelegeri, CSA atrage atentia asupra faptului ca recenta decizie a Comisiei Europene nu elimina obligatia proprietarilor sau utilizatorilor de autovehicule din Romania de a incheia si mentine valabila asigurarea de raspundere civila auto, cu valabilitate pe teritoriul statelor mentionate mai sus.

Presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR), Liviu Stoicescu, a declarat ca pentru toate celelalte state din sistemul Carte Verde, dar care nu sunt semnatare ale Acordului multilateral, cum ar fi Republica Moldova, Ucraina, Serbia sau Turcia, controlul documentului de asigurare obligatorie ramane obligatoriu.

Comentarii (3)

  • Nasol
    Elvetia, Norvegia, Islanda, Croatia si Andorra nu sunt membre UE. Macar neutralitatea Elvetiei putea sa va atraga atentia...sau Norvegia Elenei Udrea.
    0 0
  • Nu e nasol
    Nu ai citit bine. "statele membre ale Uniunii Europene, Elvetia, Norvegia, Islanda, Croatia si Andorra" inseamna toate statele membre UE plus Elvetia, Norvegia, Islanda, Croatia si Andorra.
    0 0
  • interpretabil
    exprimare de, si pentru jurnalisti....noi scriem, noi intelegem ...exprimare interpretabila!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru