UE vrea accize unice la carburanti

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 07.06.2007
Toate tarile membre ale Uniunii Europene ar urma sa adopte accize comune atat pentru motorina cat si pentru benzina.

Uniunea Europeana intentioneaza sa unifice la nivelul intregului grup comunitar accizele la benzina si motorina, a declarat Mihai Hura, director adjunct al Departamentului Impozite si Taxe din Ministerul Economiei si Finantelor, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, introducerea accizei unice va duce la scaderea cu sapte euro pe tona pentru toti combustibilii care contin un procent de 2% de biocarburant.Masura va avea insa un efect nesemnificativ asupra pretului la pompa.

In prezent, sistemul de taxare a combustibililor in UE impune un nivel minim al accizelor, iar tarile membre pot stabili valori ale taxei peste aceasta cota. Companiile care produc si comercializeaza motorina si benzina vor fi obligate sa amestece carburantii cu biocombustibil, proportia cantitatii din surse regenerabile urmand sa creasca treptat pana in 2010.

De la 1 iulie 2007, motorina va avea un volum de biocombustibil de 2%, în 1 ianuarie 2008 procentajul va urca la 3%, iar de la 1 iulie 2008, la 4%. Benzina trebuie sa contina minimum 2% biocarburanti incepand cu 1 ianuarie 2009 si minimum 4% un an mai tarziu.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru