Ultima GTR spulbera recordul circuitului Top Gear

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 23.10.2009
Ultima GTR - model omologat pentru sosea - a reusit sa bata recordul pe turul de circuit Top Gear, detinut pana acum de Gumper Apollo Speed. Exista insa o problema: turul a fost realizat independent de catre Ultima, nu de echipa Top Gear.

Supercar-ul britanic Ultima GTR a reusit sa bata in mod neoficial recordul pe tur al celebrei piste de incercari Top Gear. Masina - echipata cu motor V8 de 5.7 litri si 720 de cai - a reusit sa parcurga intreg traseul circuitului cu timpul de un minut, 9 secunde si 9 zecimi, cu 7.2 secunde mai repede decat Gumpert Apollo Speed, urmatorul model omologat pentru sosea din clasamentul tururilor. Mai mult, Ultima GTR a terminat cu un timp mai bun decat cel al Ferrari-ului FXX pilotat de Michael Schumacher in primul episod al seriei anterioare Top Gear, chiar daca modelul italian este destinat exclusiv rularii pe circuit.

Testul a fost organizat chiar de catre compania Ultima, inginerii acesteia demonstrand ca o masina nu trebuie sa coste o avere pentru a putea sa faca le faca fata supercar-urilor clasice ale lumii. Un exemplar Ultima GTR are un pret de lista de doar 78.000 de lire sterline (85.000 de euro), cu mult mai putin decat FXX, de exemplu, care poate fi cumparat cu nu mai putin de doua milioane de euro.

"Suntem absolut incantati de acest record.

L-am vazut pe Michael Schumacher pilotand extrem de rapid un FXX inspirat din cursele de Formula 1, insa nu m-am indoit in niciun moment de faptul ca Ultima GTR poate sa se ridice la acelasi nivel", a spus Richard Marlow, directorul companiei Ultima, dupa stabilirea performantei. Acesta nu s-a abtinut de la a lovi in final sub centura modelul Ferrari: "Spre deosebire de FXX, care nu e omologat pentru sosea, am putut sa mergem acasa in masina dupa test".

Conform datelor publicate de producator, Ultima GTR accelereaza de la 0 la 60 de mile pe ora (0-97 km/h) in 2.6 secunde, viteza maxima a modelului britanic fiind de 370 km/h.

via | AutoTrader

Comentarii (9)

  • Opinie
    Un dus rece pentru marii constructori de super-sportive! Asta e Ultima GTR.
    13 0
  • ufx
    lasa k nici asta nu e eftin deloc
    1 7
  • Ciprian
    Ultima
    Dar urata cu spume
    1 0
  • Ultima
    La asa pret si performante nu prea mai conteaza cum arata :))
    3 1
  • greseala admin
    se scrie GUMPERT, nu gumper
    4 0
  • gumper[t]
    true true, is Gumpert
    1 1
  • era de asteptat
    Ultima de vreo 10 tot "sufla in ceafa" tot mai tare marilor constructori. Uite ca o firma destulde mica, fara tradite si fara fite, le-a dat peste bot.
    Performante fenomenale la un pret foarte ok... ramane de vazut cat de fiabila va fi.
    1 0
  • Masina este urata pentru ca asa cere aerodinamica. La o privire "superficiala" se pot observa destul de multe artificii aerodinamice , si ceva principii constructive care au fost respectate aproape 100% in detrimentul aspectului estetic.

    La ce motor poseda... si la greutatea de sub 1 tona care o are ( probabil ) nu prea are cum sa mire pe nimeni ca performantele sunt excelente .

    Stie cnv daca tot M.S. a fost la volan ?
    0 0
  • aici este filmul :

    http://www.youtube.com/watch?v=vOt-zUuWFOM
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru