Ultima moda: publicitatea pe masini

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 29.08.2007
Poti face rost de bani de benzina daca iti inscriptionezi masina cu reclame, business aparut si in Romania.

Unul dintre cele mai recente trenduri publicitare este reclama facuta pe masina. Tot mai multi soferi si-au luat autorizatii pentru ca masinile lor sa poata fi pictate cu imagini publicitare.

Afacerea a aparut si a luat o amploare deosebita in Statele Unite, dar specialistii in publicitate spun ca trendul se va raspandi rapid in intreaga lume. In Manhattan, spre exemplu, tariful pe o luna este de 800 de dolari.

New York Times afirma ca sunt zeci de mii de masini care prezinta reclame publicitare si aproape 1 milion de alte masini care vor incepe aceasta afacere. Masinile inscriptionate cu reclame sunt extrem de populare in SUA, astfel incat, soferii lor trebuie sa aiba o conduita decenta la volan si au obligatia sa nu plaseze produse branduite in interiorul masinilor.

In Romania acest business inca nu a demarat, desi la inceputul acestei veri au existat oferte de circa 100 de euro lunar pentru cei care doresc sa-si inscriptioneze masina cu reclame. In tara noastra exista si piedici legislative, deoarece doar 30% din suprafata masinii poate fi inscriptionata.

Comentarii (5)

  • Vladone
    inscriptionare
    nu e adevarat, masina poate fi inscriptionata integral si la noi in tara. In cazul unei inscriptionari private cu alte culori sau elemente nepublicitare se aplica procentul de 30%. In cazul unei colari publicitare trebuie autorizatii si se platesc taxe indiferent daca masina e colata pe 20cm sau integral.
    0 0
  • Andrei
    O idee buna!
    Eu personal as fi de acord cu asa ceva. 100E lunar ar acoperi perfect cheltuielile masinii! Imi place ideea!
    1 0
  • Marian
    Vladone,
    Imi poti spune ce lege speciica procentul de 30% si in ce conditii se poate acoperi integral?
    0 0
  • Ce bulibasheala
    Am fost in New York , stau in Chicago dar nu am vazut milioane de masini inscriptionate , cum zic tembelii ashtia. Cred ca e ceva in genul : unul arunca o cifra ... 100 si altul o amplifica la 1 milion .... Abureala in mod organizat
    0 0
  • CoStynny
    Vreau si io
    vreau si io publicitate pe masina contracost !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru