Ultima zi pentru leasing!

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 31.01.2007
Astazi este ultima zi de depunere a declaratiilor fiscale pentru masinile achizitionate in leasing, dar proprietarii nu au stiut de aceasta obligatie.
Astazi este ultima zi in care proprietarii de automobile achizitionate in leasing mai pot depune declaratiile la administratiile fiscale, in caz contrar fiind nevoiti sa suporte consecintele legii.

Prevederile noului Cod Fiscal atesta ca proprietarii masinilor achizitionate in leasing au obligatia de a plati impozitul catre stat din postura de proprietar cu drepturi depline asupra bunului, substituind firma de leasing.

In ceea ce priveste modalitatea de plata, se pot utiliza serviciul postal sau e-mail-ul pentru evitarea cozilor de la ghisee. Fiind ultima  zi pentru depunerea declaratiilor inseamna ca incepand de maine se vor aplica amenzi intre 200 si 800 de lei. In cazul in care proprietarul unei masini in leasing refuza sa declare masinile amenzile pot ajunge la 2000 de lei.

Aplicarea acestui amendament din noul Cod Fiscal a starnit multe nemultumiri din cauza faptului ca autoritatile fiscale nu au anuntat persoanele vizate de existenta noii reglementari. Astfel, cei mai multi propietari de masini in leasing nu au stiut de obligatia pe care o au si risca sa plateasca amenzi.


Spre exemplu, in Bucuresti sunt circa 600.000 de automobile achizitionate in leasing, dar doar o treime din proprietari cunoasteau noua legislatie si obligatiile pe care le implica.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru