Un mall croat a inventat parcarile speciale pentru femei

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 04.09.2008
Sefii unui centru comercial din Zagreb au iscat scandal dupa ce le-au oferit femeilor spatii de parcare mai largi.

Una dintre problemele centrelor comerciale contemporane, parcarile, a fost rezolvata de un mall croat foarte usor. Sesizand faptul ca femeile au nevoie de locuri mai largi de parcare pentru a se simti in siguranta si pentru a parca fara probleme, administratorii unuia dintre centrele comerciale din Zagreb au hotarat sa creeze spatii speciale pentru masinile conduse de femei. Noile locuri de parcare destinate femeilor sunt decorate cu flori roz, sunt mai bine pozitionate si, evident, mult mai largi.

Reactiile dinspre ambele sexe nu au intarziat insa sa apara, niciuna nefiind insa pozitiva. Daca barbatii au replicat sustinand ca soferitele trebuie sa invete sa conduca intai, neavand nevoie de spatii mai largi, femeile au reactionat dur: "Aveti impresia ca suntem persoane cu dezabilitati? E misoginism sa creezi astfel de locuri de parcare, care sugereaza ca femeile nu parcheaza la fel de bine precum o fac barbatii", a tunat o clienta a mall-ului din Zagreb.

"Multi dintre clientii nostri sunt femei si nu am dorit decat sa le facem viata mai usoara", sustine Slobodan Skolnik, directorul mall-ului croat.

via | Drive 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru