Un nou propulsor pentru Audi A3

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.08.2007
Audi a anunta ca va introduce un propulsor de 1.4 litri supraalimentat pe verziunea de baza a modelului A3.

Audi pregateste un nou propulsor pentru versiunea de baza a modelului A3. Hatchback-ul va renunta la propulsorul de 1.6 litri in favoarea unui motor mai mic, de 1.4 litri supraalimentat, care dezvolta 125 de cai putere si un cuplu motor de 200 Nm (cu 10 cai si 45 de Nm mai mult decat vechea versiune).

Noul motor va putea propulsa A3-ul de la 0 la 100 km/h in 9.6 secunde, cu o secunda mai rapid decat vechea versiune. Viteza maxima cu care se poate lauda cea mai ieftina versiune A3 este de 202 km/h. La asemenea performante, A3 se poate lauda si cu un consum de 6.44 litri/100 km.

Strategia grupului Volkswagen este de a introduce mai multe propulsoare turbo in gama de motorizari a modelelor A3 si Golf, printre care un 1.8 TFSI si un 2.0 TFSI. Aceasta noua motorizare de1.4 litri va fi regasita si pe varianta Sportback.

Comentarii (7)

  • da
    asa masina uritaaaaaaaaaaa...................
    0 0
  • Progoana
    Sa luptam importiva gunoaielor... pt o lume mai buna
    ce rost isi are comentariu tau imbecil?!? Nu cred ca foloseste nimanui... starneste doar controverse de 2 lei.
    0 0
  • patrunjel
    turbina, *tu-i mama masii
    pai daca nu esti in stare sa faci motoare cum trebuie, bagi un turbo si scoti ochii oamenilor cu putere/cuplu si mai ales ti-ai facut contract cu clientu sa vina la tine la service sa schimbe "legendara" turbina din grupul vw care pica atunci cand ti-e lumea mai draga. asta da masina...
    0 0
  • vax...
    Alex, cum poti spune ca Audi A3, unul din cele mai stilate si fiabile automobile din clasa compacta e urat? Nu vreau controverse, absolut, dar ar trebui un poll sa se voteze "uratenia" la Audi A3. Atunci de BMW Seria 1 ce mai zici??
    0 0
  • punjaby
    urata??
    mei bajete....io zik sa itzi pui o pereke de okelari poate aja vezi shi u mai bine ;) ........ kum sa fie urata A3 ......apropo patrunjele ..... io zik k ajtia de la Audi au motoate super shi kiar jtiu ce fuk ;)) ....... nu dejeaba sunt in urkre ....iar cei de la BMW sunt speriatzi k ii vor depashi ;)
    0 0
  • urataaaaaa
    O fi vrut sa zica ceva de genul: ba da urataaaaaa mai e si Heidi Klum asta sau cum se cheama ea.
    0 0
  • pt. patrunjel
    turbina e buna din toate privintele
    da CP in plus ridica cuplu etc..
    in plus nu trebe sa o folosesti daca n-ai nevoie
    Eu am avut un ford Mondeo 1.8TD cu 180000 km la bord si nam avut nici o problema cu turbina!

    si apoi de ce? nu un motor mai mic, taxe mai mici, asigurari mai mici, greutate mai mica= consum mai mic!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru