Urg(i)e Nissan

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 19.07.2006
Japonezii de la Nissan se gandesc la posibilitatea de a produce prototipul Urge pentru piata europeana.
Nissan Urge roadster concept arata intr-o maniera futurista dar acest lucru nu impiedica existenta posibilitatii de a fi produs in serie..

Conceput la centrul Nissan din San Diego, California, si prezentat prima data la Salonul Auto de la Detroit, prin designul sau mai ales prin usile tip fluture sau acoperisul textil sugereaza intentia companiei de a intra pe piata masinilor sport pentru a concura cu modelul Mazda MX-5.

Asa cum a fost conceput Urge necesita doar cateva modificari pentru a putea fi pus in vanzare pe piata europeana. Prototipul are 3,98 m lungime si 1,82 m latime inaltimea fiind de 50 de inch. Motorul de patru cilindri arer cel mai probabil o capacitate de 2 litri, dar Nissan inca nu a dat detalii despre aspectul acesta. Greutatea lui Urge este de circa 1.000 kg, cu 500kg mai putin decat 350Z si similara cu greutatea noului MX-5.

Caroseria masinii combina elemente de aluminiu si gama de vopsele compozite. Interiorul beneficiaza de doua scaune sportive plus unul optional in spate.
Oficialii Nissan au declarat ca inca se gandesc daca vor construi modelul pentru piata europeana la Sunderland.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru