V8-imizarea Ford

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 07.04.2006
Divizia europeana a celor de la Ford a anuntat ca uzina din Dagenham (Marea Britanie) va produce un nou propulsor premium: un V8 de 3.6 litri destinat echiparii unor modele de top.

Ford a anuntat iesirea de pe banda de productie a noului sau propulsor diesel premium: un V8 biturbo de 3.6 litri, derivat din V6-le de 2.7 litri dezvoltat de Ford in colaborare cu PSA. Productia noului propulsor a costat aproximativ 17 milioane de euro.

Noul V8 este capabil sa dezvolte 270 de cai putere si un cuplu de 640 Nm. Volumul anual de productie se va ridica la 25.000 de unitati, propulsorul urmand sa echipeze modele intr-adevar de top, cum sunt Range Rover si Land Rover 3, Jaguar XJ si, se pare, S-Type.

La fel ca “fratele” V6, noul V8 va fi produs la uzina din Dagenham (Marea Britanie), punct care reprezinta centrul de excelenta al motoarelor europene Ford (700.000 de unitati produse in acest an si peste un milion prevazute pentru 2007).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru