Vanzarile Dacia au crescut cu 6% in lume

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 13.06.2007
Dacia a reusit in primele cinci luni din 2007 sa vanda peste 88.000 de masini in toata lumea.

Vanzarile principalul jucator intern pe piata auto, compania Dacia, au crescut cu 6,1% la nivel mondial in primele cinci luni ale acestui an fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 88.419 unitati, potrivit datelor publicate de constructorul francez Renault, informeaza Mediafax.

Livrarile de autovehicule Dacia, incluzand autoturisme si vehicule comerciale usoare, au ajuns in luna mai la 24.790 de unitati, in crestere cu 23,9% fata de mai 2006. Vanzarile de autovehicule la nivelul grupului, incluzand marcile Renault, Dacia si Renault-Samsung, au scazut cu 4% in primele cinci luni, ajungand la putin peste 1 milion de unitati.

Marca Renault a consemnat in luna mai vanzari de 179.978 autovehicule, cu 7,2% mai putin, pe ansamblul primelor cinci luni fiind raportata o scadere a vanzarilor de 5%, la 931.644 unitati.

Principalele piete ale grupului francez au fost in luna mai Franta, Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Romania, Coreea de Sud, Rusia, Argentina si Belgia-Luxemburg.

Comentarii (7)

  • Dacia
    Dacia Logan e cea mai tare masina, mai ales cu spoilere modificate si cu eleron :)) Pacat ca trancane la mers si trage intr-o parte :))
    0 0
  • Logan
    Pacat ca Renault au decazut asa dezastruos.Loganul ar fi meritat o soarta mai buna.Inca se mai poate repara, dar nu prin solutii GPL=800 EUR,ci prin motorizari bune si service cat de cat.
    0 0
  • AndreiRN
    Succesul
    Succesul Loganului in europa demonstreaza ca masinile sunt la un cost prea ridicat si populatia are nevoie de o masina ieftina. Acum se trezesc si celelalte firme cu planuri pt modele ieftine si va aparea o oarecare concurenta pe acest segment. Imi aduc aminte cand Yugo se vindea cu $3999 nou nout de la dealer si dispareau rapid din loturi. Dar la cativa ani si-a dat arama pe fata.
    O sa mai functioneze Logan dupa 5 ani?
    Aici va fi cheia succesului.
    0 0
  • Loganul este vectorul de succes la Renault
    Pare bizar, dar cu "Logan" Renault a impuscat mai multi "iepuri" dintr-o data: a reciclat linii de productie din Franta (vezi vopsitoriile, etc.), a (re)intrat in forta pe pietele emergente, a facut profit, etc.
    0 0
  • TARE LOGANU' SCOATE GOLOGANU'
    Am Logan si imi place foarte mult. Ma gandesc totusi sa-l schimb cu Noul C. Stiu prietenii de C!
    0 0
  • AndreiRN
    Cu o floare nu se face primavara
    Renault ma indoiesc ca si-au scos fondurile de investitie bagate in Dacia si sa nu uitam ca este totusi construita cu metodele anilor '90 de muncitori multi si salari reduse in comparatie cu europa.
    O masina este buna dupace 10, 20, 30 de ani are un succes constant pe piata. Daca vor incepe sa moara motorul doar la 15% din masinile de 4 ani populatia va prinde de veste si vanzarile se vor termina. Sau probleme cronice de asamblare.
    0 0
  • Dacia
    Mai dureaza un an, maxim doi, pana vom citi stiri de genul "Vanzarile Dacia au SCAZUT cu 26% in lume". Pe termen lung, proiectul Logan va fi un dezastru pentru Renault. Vanzarile Renault sunt deja in scadere.
    Noi sa fim sanatosi, ca fara Renault vom trai mai bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru