Vânzările Jaguar şi Land Rover cresc cu 61% în aprilie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 17.05.2010
Jaguar şi Land Rover au anunţat că vânzările lor la nivel global au crescut în luna aprilie cu 61%, până la un total de 17.909 unităţi la nivel global.

După ce a traversat o perioadă destul de dificilă, grupul britanic Jaguar şi Land Rover a revenit pe val, reuşind să bifeze rezultate excelente luna trecută, la nivel mondial. Vânzările celor doi constructori din Regatul Unit au crescut cu 61 de procente în aprilie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

La nivel global, aprilie a consemnat în dreptul constructorilor englezi 17.909 unităţi vândute. Dintre acestea, 3559 de exemplare au purtat sigla Jaguar, un numar identic cu cel înregistrat anul trecut, chiar dacă din gamă a dispărut X-Type. Un aport deosebit l-a avut însă XF, ale cărui vânzări au urcat cu 23 de procente. De cealaltă parte, Land Rover a consemnat o adevărată explozie a comenzilor, dealerii livrând cu 89% mai multe maşini decat în aprilie 2009, adică 14.350 de exemplare.

Deşi rezultatele financiare încep să devină pozitive, Land Rover şi Jaguar nu renunţă la decizia de a închide una din uzinele lor în decursul acestui an.

O declaraţie în acest sens va fi făcută abia la mijlocul acestui an, moment în care se va anunţa şi pe poarta cărei uzine se va pune lacătul.

Noua direcţie spre care se îndreaptă grupul britanic se datorează în mare parte contribuţiei pe care începe să o aducă Carl Foster, ex-preşedintele diviziei europene GM.

via - egmcartech

Comentarii (2)

  • mihai2001
    Americanii is cei mai prosti gestionari...
    Ma bucur ca aceasta marca a reusit sa iasa dintr-o pasa proasta. Sincer jaguar pt mine are cea mai luxoasa berlina (XF).

    Abia astet sa vad si o stire despre VOLVO...in care se anunta cresteri de 2 cifre...
    3 0
  • Abraxas
    @ mihai2001
    Vanzarile Volvo in luna aprilie 2010 au crescut cu 35% comparativ cu luna aprilie 2009 . http://www.acea.be/images/uploads/files/20100517_PR_PC-FINAL-1004.pdf
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru