Vanzarile Logan cresc

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 07.07.2006
Vanzarile Dacia au avut o tenta ascendenta atat in Romania cat si in afara tarii in acest an.

Chiar daca vanzarile de masini au scazut pe piata romaneasca, vanzarile totale ale marcii Dacia au crescut cu 28,5% in primul trimestru al acestui an, pana la 103.604 unitati, cresterea fiind sustinuta de succesul modelului Logan pe piata, a anuntat conducerea grupului Renault.

Fata de primele sase luni ale anului trecut, vanzarile Logan, model comercializat atat sub marca Dacia cat si sub marca Renault aproape s-au dublat, ajungand la 124.000 unitati vandute. Vanzarile de pe piata europeana ale grupului Renault au scazut cu 7,6%, fata de aceeasi perioada anului trecut, vanzarile marcii Dacia au crescut cu 147%, fiind vandute 26.677 autovehicule din care 20.124 unitati pe piata vest europeana. Numai pe piata franceza Logan a fost vandut intr-un numar de 11.385 de unitati.

Cifre pozitive pentru Dacia s-au inregistrat si in afara Europei, vanzarile Dacia au crescut cu 10,2% fiind comercializate 76.927 unitati. Pentru a justifica impactul pozitiv a modelului Logan asupra vanzarilor grupului Renault, exista exemplul Argentinei, unde cifrele au crescut cu 39% gratie succesului modelului Logan.

La sfarsitul acestui an Renault va scoate la vanzare si varianta break a modelului Logan.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru