Vanzarile Porsche se vor dubla

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 11.06.2007
Potrivit expertilor, in 2012 Porsche va ajunge sa vanda circa 200.000 de unitati, dublu fata de vanzarile actuale.

Se cunoaste faptul ca Porsche este cel mai profitabil producator auto din lume. Acest lucru nu reprezinta un motiv de multumire pentru brandul de masini sport, care intentioneaza sa-si mareasca volumul vanzarilor in urmatorii ani.

Introducerea de modele noi a accentuat volumul vanzarilor la Porsche, care a ajuns in prezent sa vanda circa 100.000 unitati anual, dublu fata de cat vindeau acum sase ani. Analisti ai bancii de investitii Morgan Stanley au preconizat ca in 2012 compania germana va ajunge sa vanda 200.000 de unitati anual.

Expertii firmei de consultanta CSM Worldwide sunt mai putin optimisti in legatura cu vanzarile Porsche pe viitor, sustinand ca germanii vor ajunge la o cota de 150.000 unitati vandute anual pana in 2013.

Lasand la o parte predictiile economice, trebuie sa spunem ca Porsche trece printr-o perioada excelenta in istoria sa. A reusit sa controleze Grupul Volkswagen, fiind actionarul cu cea mai mare participatie, circa 31% din actiuni. Legea germana i-a obligat pe cei de la Porsche sa faca o oferta pentru preluarea integrala a companiei VW, dar producatorii din Stuttgart inca nu au dorit acest lucru .

Porsche va continua politica de lansarea a noi modele pentru a reusi sa-si extinda volumul vanzarilor. Astfel, in 2009 va fi lansat sedanul Panamera, urmat de un SUV crossover si un nou coupe bazat pe Panamera in 2011.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru