VIDEO: Asa arata masina viitorului!

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.02.2007
Cu ajutorul sasiului Skateboard, masina ta poate fi: coupe, SUV, sedan sau MPV. Mai mult decat atat, ea va fi nepoluanta.

Cercetatorii americani au realizat un sasiu al viitorului care va oferi tuturor posibilitatea de a-si construi propria masina. Mai mult decat atat, acest sasiu ar putea fi prima si ultima masina pe ati cumpara-o: pentru ca el ar putea suporta toate tipurile de caroserie: SUV, coupe, sedan, cabriolet, hatchback.

Cum ar fi daca masina dumneavoastra nu ar produce gaze de esapament ci doar apa? Cum ar fi daca ati putea sa va asezati in orice parte a masinii fara a avea nevoie nici macar de volan, ci doar de un joystick sau un mouse? Toate aceste lucruri vor fi posibile datorita sasiului inovativ denumit Skateboard.

Pentru ca un motor frontal nu este necesar, sasiul poate suporta orice tip de caroserie orientata in orice directie. Scaunele pot fi asezate si orientate oriunde. Sasiul cu o grosime de 6 inch ascunde propulsorul bazat pe celule de combustibil. De pe urma procesului chimic nu rezulta decat apa.

Sasiul ofera chiar si un sistem electronic "drive by wire", controlat de un software care poate ajuta chiar si la download-area de noi upgrade-uri pentru masina dumneavoastra.

Upgrade-urile pot fi folosite pentru sistemul de tractiune sau de franare.

Majoritatea vehiculelor electrice sunt echipate cu un singur motor electric. Skateboard are insa patru astfel de motoare, amplasate pe fiecare roata, asigurand si o mai buna stabilitate.

Posibilitatile de design ale caroseriei sau caroseriilor, care pot echipa sasiul Skateboard, sunt nenumarate. Imaginatia va fi libera sa creeze datorita unei inventii care ar putea insemna viitorul lumii auto.

Comentarii (13)

  • Andrey
    super tare materialul
    1 2
  • AndreiRN
    Superba ideea
    Imi place dar ...... eu as vrea una pe care o pot taia in doua ca sa am doua motociclete. :)
    Sau sa pot scoate rotile si sa adaug aripi.
    2 1
  • Prostie
    maine vor scoate o masina care sa mearga si la piata sa cumpere patrunjel la legatura.UNDE MAI ESTE PLACEREA SA CONDUCI SI SA INTORCI MASINA CU FRANA DE MANA SAU SA FACI NISTE CASCADORII SAU CURSE ILEGALE,UNDE MAI ESTE FARMECUL CONDUSULUI. CRED CA IN VIITOR SOFERII AVDEVARATI NU ISI VOR CUMPARA PROSTII DIN ACESTEA SI VOR OPTA TOT PT UN V6 SAU V8. MASINA AIA A FOST CONCEPUTA PT RETARDATII CARORA LE ESTE FRICA SA CONDUCA SINGURI.
    0 3
  • Pt.Jonny
    Cred ca tu faci parte din "retardatii" despre care vorbesti.Te declari impotriva progresului.......mmmmmm.Te declari impotriva legalitatii ? Ma , tu nu cumva ai fost comunist ilegalist ?
    Si sa sustii masini ultra-poluante........mmmmmmmmmm.
    Ce ziceai de retardati ?
    2 0
  • mariu5
    oportunitate
    Cand o asemenea masina va aparea pe piata imi voi permite si eu sa imi cumpar un Audi A8 de 30 de ani.
    1 0
  • offf
    Am un Audi A6 din 2000..care cam scoate fum...dar nu poti compara placere condusului unei masini clasice cu una ca asta prezentata..mi-e mila de noi mai tarziu
    1 1
  • emy(25.09.2008,12:46)
    totul pentru ,OMENIRE.
    D-lor,obisnuinta este a doua natura,indiferent cind,unde,te-ai nascut.Acum sintem toti pe acelasi val.Ne place nu ne place,mergem inainte.Sint multe de spus si putine de ascultat.Sint inventator,am idei multe.Cine ma ajuta? Nimeni.Vind idei vizind catastrofe naturale(cutremure,inundatii,incendii),accidente aviatice.Idei ptr.ARMATA,CIVILI,POLITIE etc.Cine doreste,rog seriozitate.
    1 1
  • madalin smecheru nr.1
    masina
    super tare
    0 2
  • tare
    ciudat este ca aceelaÅŸi material la-am vazut pe 1pe discoverz science, toata ziua au fost doar emisiuni "MaÅŸinile viitorului" ÅŸi am fost la fel de impresionant
    Bravo creatorilor ei
    0 2
  • Prea....
    Ma voi sunteti prea mici pentru asa ceva!!! Pentru ce se intmpla cu toata planeta asta. Luati si continuativa viata.
    1 2
  • daniel
    sall
    tare rau ati vazut poate pune ori ce masina
    1 1
  • catalin
    masini
    asta e super tare fatilor si e bestial masinile viitorului scrieti armele viitorului si dati pe al treilea sitesi dati pe masina verde
    1 2
  • Viteza
    Jonny tu ai dreptate si de masinile de viteza pentru ca si eu sunt nebun dupa viteza,dar daca benzina sau motorina nu vor mai fi,atuncia na-i ce face cu o masina pe benzina sau Diesel.Eu sper ca din masinile astea de viitor sa faca si masini pt viteza,macar 200 si ceva de cp.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru