VIDEO: "Asa se naste Logan"

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 04.04.2007
Va prezentam doua clipuri cu procesul de productie a modelului Logan in uzina Dacia de la Pitesti.

Comentarii (10)

  • LOGAN
    CUM SE FABRICA LOGRN
    0 0
  • tehnologie de varf
    cam asa se montau masini in vest prin anii 70..Doamne fere..facuta din mana aproape 100%. Unde-s robotii? Pai nu-i de mirare ca lasa de dorit calitatea, daca unul din muncitori are o zi proasta sau uita un surubel, un cablu ceva...imi plac aia care lipesc geamul cu mana, oare la angajare le-a facut test de vedere? :-) Sau aia care lipesc ornamentele cu dosul pumnului :-)) Factorul "om" joaca un rol important la montaj...Si tanti aia din primul film pe la mijloc, care parea ca nu prea stie ce sa faca, era cam habarnista si in plus pe acolo, nu se poate asa ceva, masina asta chiar e facuta aproape in totalitate de mana omului? pai nu te poti bizui pe un muncitor daca vrei sa obtii 10 masini identice! Orice om greseste, ii tremura mana sau lipeste un ornament nitel mai stramb...Multumesc celui care a pus filmele aici, acum am raspunsul la intrebarea pe care mi-am pus-o: de ce dreac are loganul asa o calitate proasta de fabricare, si de ce nu sunt 2 masini identice? Pe de alta parte...ptr un pret de 7-9 mii de euro, la ce sa te astepti? Am auzit de la cunoscuti care au avut curajul sa-si cmpere unul, ca aveau probleme gen suruburi lipsa, legaturi electrice inversate, componente fara functie, dar ca orice roman adevarat acesti soferi se apuca si finiseaza ei ceea ce pe linia de productie a fost facut prost. Halal DACIA! Poa sa scrie pe ea powered by Renault sau orice, tot DACIA de calitate zero ramane!
    0 0
  • allroad
    Reglaje de mare finete..!!!
    Impartasesc parerea si ideile lui ADI,mana omului nu are ce cauta la reglaje de mare finete gen inchiderea usilor(testul suprem era facut de Dom"Maistru sau Mestere)lipirea geamurilor,prinderea bordului daca vrei sa scoti doua masini identice sau de aceleasi caracteristici..!Asta este treaba robotilor,si sa nu-mi spuna nimeni ce meseriasu' care punea geamurile vede ca un geam e pus mai sus sau mai jos cu 2-3 milimetri..!Sau 10 mm..!Habar n-are,si nici nu-l intereseaza.
    0 0
  • Mr. Honda
    m-am distrat
    Hahaha, e bestial cum lipeste tanti aia ornamentele, sau nenea ala care pune scoci ca sa tina geamul in pozitie... Mai e p-acolo un nenica care se uita foarte pierdut la masina, mai trinteste o usa, ala probabil fiind controlul de calitate. Hilar. Filmele astea se vor o reclama? Nu fac decit sa arate dezastrul de masina care e Loganelul. :))
    0 0
  • Csongi
    Ferrari
    Nu stiu ce comentati si voi, si Ferrari este facut 100% manual.
    0 0
  • pt Csongi
    bravo mai...pai compari mere cu pere..un ferrari manual costa cateva sute de mii de euroi, pe cand o dacie 7-8 mii...in functie de pret si lucrul manual poa sa fie de calitate sau de mare rahat..in afara de asta am vazut pe discovery cum se naste un ferrari, montajul se face in mare parte de roboti, manual se lucreaza la pielarie, interior etc...si daca emblema cu calutul se monteaza manual pe spatele unui ferrari, asta e o onoare care o face un specialist constiincios, pe cand la dacia e doar o salariata care lipeste o bucata de plastic pe o tabla colorata...cat despre ce spunea cineva mai sus de un nenea care se uita cam pierdut la masina..:-) da, zici ca e platit cu 50 de lei sa faca pe ctc-istul in fata camerei..
    0 0
  • Logan
    Mai baieti, daca nu cunoasteti nu va mai dati cu parerea. Strategia Renault pentru fabrica de la Pitesti a fost de a nu inlocui oamenii cu roboti, deoarece dacaf aceau asta atunci masinile ieseau prea scumpe.
    Parbrizul era fixat cu scoci pentru a se usca adezivul!
    Sigla are gauri in care se fixeaza (apropo nu cred ca in alte fabrici se monteaza siglele de catre roboti :-))
    Cat despre calitate...cred ca vanzarile din afara tarii (inclusiv Europa de vest) certifica faptul ca oamenii apreciaza aceste masini. Iar faptul ca alti producatori (toyota, vw si altii) au planuri de a scoate modele low-cost certifica faptul ca strategia Renault a fost CORECTA.
    Asa ca ciocul mic. Daca nu va place si va permiteti masini de mare calitate, atunci nu va cumparati LOGAN.
    0 0
  • AndreiRN
    Productie manuala
    Foarte multi oameni se invartesc pe langa masina. Multe guri de hranit. Pai asta a si vrut guvernul in detrimentul eficientei. Roboti erau o investitie mai mare dar de viitor si Renault nu stie cat vor supravietui in romania si au acceptat ce le-a fost impus.
    0 0
  • ADY DACIA
    DACIA
    Super proceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees
    0 0
  • Ce bine-mi pare ca ai luat teapa.....
    Super proces de fabricatie! Dar daca badea Gheorghe care regleaza franele shi verifica instalatiile din dotare are o zi proasta? Daca noaptea trecuta a fost la nunta?
    Atunci ii mai functioneaza bine OCHIOMETRUL?
    Unde e siguranta circulatiei?
    Cine ne protejeaza pe noi cei ce vom cumpara asa ceva?
    OPC-ul doarme?
    De ce sunt permise la vanzare aceste SICRIE?
    CA ASTA SUNT! NISTE SICRIE PENTRU TOT ROMANUL1
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru