VIDEO: Circuitul de testare Volvo, "cameră de tortură" pentru modelele suedeze

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.11.2010
Volvo a publicat un film de prezentare a circuitului său de teste din Hallered, Suedia, unde modelele sale sunt testate în condiţii extreme, timp de 12 luni.

Comentarii (9)

  • Saracutele masini... mi-e mila de ele! Dar rezista!!! Volvo 4 life!
    15 2
  • Toate masinile se testeaza mult inainte de a fi scoase pe piata si nu stiu cum se face ca tot nu sunt perfecte(macar in garantie ma refer),eu am o masina noua de 5 luni a carui parbriz a crapat din senin...masina e de productie germana.Volvo este o masina buna isa nimic nu se compara cu strazile din Romania!
    13 2
  • SorinXP
    Teste
    Ar trebuii sa vina sa le testeze pe drumurile noastre, ale lor sunt teste medii. In Bucuresti cand ploua si mergi cu masina in apa de 10cm , acolo test nu o balta mica. Denivalari in testele lor, la noi gropi serioase ... sa faca 100.000km pe drumurile patriei cu un lot de 100 de masini si vor invata foarte multe lucrurile.
    21 1
  • florian
    volvo
    Impresionant filmuletul , dar ....ma intreb si eu , asa ca omul nestiutor , daca sunt asa de buni, asa de .........cum de au falimentat si au ajuns la mila chinezilor? si sincer nu cred ca asa zisa criza economica este vinovata , ca sa ne fie cu iertare , dar din filmuletul postat rezulta clar ca bani au avut.,,,,,volvo falimenteaza si dacia candidat la masina anului, mai e ceva de comentat.....?
    8 5
  • Devorattor
    @Florian:
    Sa incerc sa raspund la intrebarea lui Florian:
    - Volvo este cunoscuta de mult timp ca o marca extrem de fiabila. Acelasi lucru poti sa-l spui si despre Dacia? O masina fiabila este o masina care se defecteaza greu si de aici incep problemele pt masinile suedeze. Se strica greu, vinzi putine piese de schimb, vinzi putine piese, profitul net al companiei scade. In timp ce Dacia si Renault fac bani din piese cum nu fac alte marci din vanzarea masinilor. Sunt service-urile pline in Romania de Renault, si aici nu ma refer la nr de unitati vandute de Volvo vs Dacia renault. Daca la Volvo se defecteaza, in primii 5 ani, sa zicem 7% din masinile vandute, la Dacia si Renault apar defectiuni la 35%! Mai e ceva de comentat?
    - Volvo a investit de cand se stie sume impresionante de bani in domeniul cercetarii si inovatiei. Pt cine vrea, pot da si exemple, nu-i problema. Dar ce pana mea inovatii au adus Renault si mai ales Dacia in domeniul auto? Dar banii astia multi de tot investiti in cercetare plus rabdarea suedezilor au determinat un pret final destul de piperat. Astfel, un Volvo S40 ajunge sa coste mai mult decat un VW passat cu aceleasi dotari. Chiar daca S40 isi merita fiecare banut platit, pasatul este mai ieftin si mai popular, asa ca romanasii vor alege clar un Passat, cu toate ca daca ii intrebi, majoritatea au o parere buna despre Volvo. Chiar daca respectam marcile suedeze, cand vine vorba de cumparat o masina noua, ne ferim de ele pt ca ne este teama de necunoscut. Sunt putini romani cu Volvo, putine serice-uri, deci nu prea ai cu cine... Tocmai d-asta Volvo a avut probleme financiare in ultimii ani, pe cand VW si Audi cuceresc piata dupa piata.
    - Dupa cum vezi, fara sa vreau, am ajuns sa compar Volvo cu alta masina in loc de Dacia. Oricat de mult m-as chinui, nu pot sa compar o masina adevarata cu un lighean pe 4 roti. :) Punct
    26 2
  • Florin
    @Devorattor
    Buna comparatia, de fapt daca stam sa ne gandim in mintea multora Dacia este cea mai proasta masina in comparatie cu altele. Dar de ce nu ai comparat si cat costa un Volvo si cat costa un "lighean" ? Pe langa asta vreau sa spun ca eu sunt posesor de "lighean" din 2006 si am 80.000 de Km pe drumurile din Romania(mare parte in Bucuresti) si inafara de consumabile, distributie si o parte electrica de stop spate stanga ( 30 lei ) altceva nu s-a stricat la ea !? Deci daca as fi neamt si as schimba masina odata la 3-4 ani asta ar insemna ca Dacia este fiabila si ieftina !
    5 1
  • @Florin
    Eu sunt posesor de mai multe Volvo, iar un S40 de 2.0 Turbo l-am cumparat cu 157 000 km la bord acum aproape 4 ani cu mai putini bani decat iei un Logan nou. Dupa 4 ani de Romania (in mare parte) are 243 000 km si am bagat in el benzina, ulei, filtre, cauciucuri, placute, distributie, ceva bucse si un parbriz PUNCT. De Dacie in schimb, nu cred ca as putea spune acelasi lucru dupa 9 ani vechime si aproape 250 000km. Pentru ca stiu multe 1,5 dci cu probleme la injectoare si cutii pana la 100 000 km, Iar in trafic vad multe taxi Logan care franeaza si li se aprinde semnalizatorul sau becul de marsalier., iar Taxi-urile nu au voie sa fie mai vechi de 5 ani.
    7 0
  • O versiune mai RAW a filmuletului de mai sus
    fara comentarii si muzica: http://www.youtube.com/watch?v=aojJRTXrlD4
    2 0
  • Octavian
    @ Florin. Pot sa iti vorbesc pentru ca sunt posesor de volvo. In 100.000 de km, de 2 ani nu am schimbat la masina nimic. Nici macar o bucsa. Masina are acum 350.000km si porneste la sfert de cheie intotdeauna. Aproape lunar fac un drum pana in romania si inapoi(3900 km dus intors) si vreau sa zic ca sunt f f f putine masinile pt care as renunta la s60(probabil pentru un a8 da). Nu este cea mai spatioasa in spate, dar felul cum stai in scaunele din fata, cum se aseaza pe sosea, consumul, performantele, exclusivitatea....merita toti banii. Am avut inainte si passat, mondeo, seria 3 toate din aceeasi generatie(2001-2004) si nici una nu se ridica dupa mine la nivelul volvo daca e sa o iau per ansamblu. Seria 3 era singura care se apropia(si chiar depasea strict la felul cum puteam aborda curbele) dar overall......s60 il simt peste.

    Nu ajunge ca o masina sa fie fiabila. Pentru mine nu ajunge sa ma duca de la A la B, ci felul in care ma duce este si mai important.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru