VIDEO: Crash test pe bune cu sofer real!

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 12.06.2007
Autori sunt baietii de la Top Gear, care au incercat capacitatile mult-laudate la impact ale unui Renault Megane.

Comentarii (48)

  • doamne cat e de vechi filmul asta
    Chiar asa de rau ati ajuns?

    Treaba asta cred ca are 2 ani de cand a fost difuzata. Nu se poate numi stire ceva ca tine deja de istorie!
    1 0
  • Veki
    Desi filmuletul pote fi veki , Reno se comporta super , ceea ce explica stelele pe care le-a primit !
    0 0
  • just me
    misto, dar care e faza
    s-a lovit cu 30mph (
    0 0
  • renault...siguranta si cam atat
    0 0
  • pentru BU
    "renault...siguranta si cam atat"..din proprie experienta?sau..din auzite/citite?pt ca spun eu din proprie experienta fiindca am renault din 2000 si eu si familia mea,megane-uri 1 si 2 si clio 3(asta ii numai de anu trecut) si din prorie experienta nu am avut nici un incident de natura tehnica la masini.sunt/suntem foarte multumiti de masini.deci...
    0 0
  • eu si cu mine
    pentru shtou
    inseamna ca mergi cu masina doar la piata duminica. Poate nu ai intrat intr-un service renault sa vezi cum cad si meganurile si lagunele dupa 15.ooo de km si bagi 30 de milioane in ele. Renault sunt cele mai varza masini. P.S: Daca ti-ai luat masinile noi inseamna ca in viata ta nu te-ai suit intr-o masina nemteasca sa vezi ca nu se compara cu trotinetele pe care le ai tu
    0 2
  • pentu eu si cu mine
    Tu ce masina ai prietene ? Te dai cu un A6 nou de 60.000 Eur ? Sau lasa-ma sa ghicesc ... nu ai decit un Golf obosit la 180.000 km de 8-9.000 Eur adus din Germania, ca n-ai avut bani de una noua ! Respecta-i pe ceilalti, ca sa fii respectat. Daca shtou a vrut sa isi ia 3 Renaulturi, foarte bine. E alegerea lui si e multumit de ea. Daca tu nu esti de acord, treaba ta. NU ne intereseaza preferintele tale.
    Un sfat ... comenteaza subiectul si nu o mai da in comparatii care nu isi au locul generate de repulsia pe care o ai pentru unele marci.
    0 0
  • idiotizant
    pt eu si cu mine
    rau este sa fii prost zice o vorba... !
    0 0
  • prea vechi sa il trimiteti pe news
    0 0
  • YMihai
    daca nu ...
    ...fratilor ...daca nu va plac stirile ...dezabonati-va. Rar am vazut vre-un filmuletz care sa nu fie urmat de un mic scandal ...sau de o serie de insulte. Masinile sunt proiectate tot de oameni...si iata ca cei de la acea emisiune au avut curajul sa se bazeze pe siguranta Renault. PErsonal nu am nimic impotriva marcii dar reteaua de service lasa de dorit ...iar pretul consumabilelor este mult peste al concurentei. In cele din urma insa ...Renault are cele mai multe modele cu maximum de stele la testele Euro NCAP.

    " cad lagunele si meganurile " ??? Prietene ...stii ce vorbesti ??? Nu stiu de unde atata aversiune asupra acestei marci ...dar probabil duceti prostia din gura in gura. Am vazut Renault Laguna dupa 190.000 km ...si nu prezentase nici un fel de defectiune.

    Bravo lor cu acest Megane !!! S-a comportat minunat !!!
    0 0
  • Renault
    Nu am nimic cu marca asta, dar Laura Stoica a murit intr-un renault si vara unui prieten de al meu a murit exact in renault asta, megane, a intrat intr-un tir parcat, avea in jur de 60-70 km la ora, putin mai mult ca viteza prezentata in test, oricum ganditi-va ca la testul asta masina izbita se misca si e si lateral impactul e mai moale,oricum fiecare cu ce marca ii place, dar sa nu iesi la drum cu testul asta in gand ca e bun si nu patesti nimic.
    0 0
  • costin
    renault
    am avut renault 19 si 19 chamade, espace vechi, twingo, renault clio II 1,9 tdi, renault trafic vechi, acum am renault trafic autoutilitara si opel vivaro microbus(tot renault) le-am alergat ca pe hotii de cai prin bucuresti si prin germania si italia... n-am schimbat o singura bucsa, doar filtre, ulei si curele...
    0 0
  • unu de stie
    renault
    in general masinile sunt bune dar pacat ca sunt conduse de p....... problema in general nu este la masina ci la cel care o conduce .......cu asta zic ca am spus multe
    0 0
  • Renault
    legat de siguranta..eu am avut un accident grav cu megane-ul 1;ne-am dat peste cap la 90km/h(masina a intrat in derapaj si am parasit carosabilul cazand intr-un sant,in cadere masina a acrosat un ciot de arbust si s-a dat peste cap pe urma a revenit pe roti si a mai "inaintat" vreo 20-30m si s-a oprit-motorul se oprise intre timp-a taiat alimentarea-).am fost 5 in masina,doar mici zgarieturi la 3 din pasageri,in rest totul okay;masina a fost avariata in proportie de 60%..dar compartimentul motor a ramas intact..asta in urma cu 3 ani..si masina functioneaza impecabil..deeci..in legatura cu siguranta..no comment pentru renault..ca mai sunt incidente in care se moare..de acord..pt ca, conteaza foarte mult de impact:felul impactului si portiunea cu care se loveste masina,viteza,daca au centuri de siguranta puse sau nu..dar strict legat de siguranta..no comment..foarte buni.
    si tot vorbind de masini..cunoscatorii stiu ce inseamna divizia Renault SPORT(RS)..Clio V6(ce as mai testa unu de asta..dreaming)..sportivitate la bani putini
    0 0
  • .....
    daca si megane e masina proasta....numai vb aiurea ca vb degeaba uni dintre voi...shut up
    0 0
  • Renault
    Renault Praf
    Ii dau dreptate lu BU renault sunt praf am pe cineva care si-a luat un Renault Clio din 2003 si la 2 luni i-a cazut injectia 40 mil costa repartia.... asta e doar un ex. ca sunt si renault-uri care merg f bine 180.000 de km cum au spus altii normal ca nu pot fii toate proaste sunt si excepti dar per ansamblu parerea mea ca renault e o firma Mediocra nu o mai laudati atat iar porcaria asta de test pai e si normal si in dacie daca esti si intri intr-unu asa nu patesti nimic chiar daca nu ai centura pusa...si asta vo spun din propria experienta am intrat cu 60Km/h intr-un logan in roata spate loganu a a avut nimikc a am intrat in roata doar capacu si putin indoit dacia era praf...sa nu imi spuneti acum ca am eu dacie si vb de reno ca am condus multe masini altfel nu mai vb .... si inca o chestie debea astept sa faca logan-urile vreo 10 ani vechime sa vad ce e de capu lor ca deocamdata e si normal ca sunt bune !!!
    0 0
  • pro Renault
    fac pariu k cine a comentat contra Renault are ori LOGAN, ori alte mizerii SH (golf, pisicutze, ursuletze), k dak aveam masini mai scumpe ca Renault nu aveau ce sa caute pe forum, munceau toata ziua sa isi bage cate o galeata cu benzina sa se plimbe doar sambata.... nu ai cum sa iti permiti o masina peste 30.000euro si nici in Leasing sau Credit... asa ca Renault is the best; 5 stele, ieftina, consum putin (nici nu iti trebuie 200 de cai sa zbori, k nu ai unde... m-ai ales in Bucuresti). Bafta
    0 0
  • RENAULT=DACIA LOGAN :))
    0 0
  • renault
    Tata si-a luat renault scenic rx4 cand a aparut...nu a avut probleme cu el pana la 100.000 km...e de atunci a inceput sa cada incet si sigur...si costa ceva reparatiile la masina...eu am hyundai dar nu am decat 60.000...dar pana acuma...aceeasi chestie...nimic schimbat...dar imi e frica de 100.000 km..poate am mai mult noroc...la siguranta sunt ok...mai ales franele la renault..m-au impresionat..si am mers cu fel si fel de masini...da franele...sunt super:))
    atat am avut de spus:)
    0 0
  • "e prea vechi filmuletzu. il am de njpe mii de ai"
    Nu inteleg care e treaba cu vechimea ... "e super vechi filmuletzu, l-am vazut acum 5 ani, il am de 3 ani, l-am luat de pe net acum 2 ani ... etc" ... CARE E PROBLEMA ? Probabil sunt oameni care inca detin/conduc acel model de Renault Megane. Foarte bine ca Automarket posteaza aceste genuri de clipuri. Pentru cei care maine-si iau un Ferrari din '90, inseamna ca n-au dreptul sa fie informati despre siguranta automobilului pe care au dat banii ? (nu am renault si nici ferrari, am o masina de clasa medie din 2005, da' e aberant felul in care se comenteaza articolele de aici de majoritatea vizitantilor, pariez ca multi dintre ei nici permis de conducere nu detin).
    0 0
  • renault
    Am avut un megane 2, 100mii, 3 ani. Super masina dar deloc fiabila. Dupa un an jumate de garantie in care am schimbat tot ce era esential la directie, au inceput sa cada si altele deloc ieftine.
    0 0
  • toleranta ZERO ca la gradinita
    "fac pariu k cine a comentat contra Renault are ori LOGAN, ori alte mizerii SH (golf, pisicutze, ursuletze), k dak aveam masini mai scumpe ca Renault" Si ma rog de ce pui tu Loganul pe acelasi loc cu un sh pe care le numesti "mizerii"? Acu sincer ia spune, daca tu nu aveai bani sa iti iei un Renault nou ce iti luai prietene? Iti lui Golf sau Logan? Esti un pic cam cu nasu pe sus si asta nu o sa iti faca prea bine pe nici un plan. Uite exemplu, eu am Logan, sunt foarte multumit de el iar peste o luna il dau pe un Megane II bicorp nou pentru ca pur si simplu vreau mai multa siguanta. Wow, uimitor nu? Am Logan si nu injur Renault. Comparand raportul pret calitate Loganul e nemaipomenit daca ai grija de ea in limitele normale si ai sa vezi ca si peste 10 ani o sa se tina bine. Daca te apuci si o omori la plecari de pe loc la semafoare si viraje luate ca la raliu arata-mi tu mie ce masian nu cedeaza. Testul de fata desi e vechi e destul de elocvent. Nu va intrebati de ce nu a fost facut intr-un Golf, Passat sau o Astra? Si ele sunt masini populare si cu toate astea nu a riscat nici macar cascadorul ala. Pai hai sa va mai zic un secret, la masinile nemtesti nu prea sare air-bag-ul al 50km/h. De prapadit s-au prapadit destui si in nemtzoaice (cine trece pe Calea Grivitei poate sa vada inca cruce de vis a vis de biserica unde au murit doi intr-un Passat). Parca sunteti de gradinitza pe cuvant. Mereu incepeti toti, ca masina mea e mai asa, ca e mai buna ca a ta, ca are o clantza in plus. STATI PE SUBIECT!
    Toate cele bune si FITI MAI TOLERNATI chiar si in trafic!!!
    Nu iti ia nimeni caii de la bicicleta daca intra in fatza ta, poate chair are nevoie sa ajunga in pozitia aia!
    Bafta tutror si incidente ZERO!
    0 0
  • Pt. onu
    Esti dus tare. Pun pariu ca nu ai condus in viata ta un A4 din 2002-2003 pe motorina. Fac ceva pe Renaultul tau(la care, apropo, cred ca visezi deocamdata).
    0 0
  • discriminari inutile...
    Degeaba ne dam aici care ii place Renault si care nu. Chiar e vorba de experienta, de sofer, de uzura, de conditiile de trafic, s.a.m.d. Eu unul aleg asiaticiele (Mazda, Toyota, Honda), nu masini europene, dar asta nu inseamna ca m-as imbolnavi daca as conduce Renault. E dupa preferinte, gusturi, si mai sunt multe de spus. Totusi, clipul ala vrea sa arate ceva legat de efectele unui impact, nu ca Renault e mai fiabil decat alte masini. Si mai sunt si altele su 5 stele EURONCAP. Sa fim noi sanatosi sa le conducem, fara evenimente. Stima.
    0 0
  • totusi
    Fanilor renault (am fost si eu unul), nu va ridica semne de intrebare pretul unui renault, care comparat ca dotari/clasa/motorizare e cu 30% mai mic ca la altele? ...va ganditi ca faceti o mare afacere. Cele cinci stele ale meganului sunt patru de fapt, cititi cu atentie cum a luat cinci stele. Intr-un accident grav, Dumnezeu te scapa, nu cele 8 airbag-uri
    0 0
  • ioan_s
    pt. iditizant
    ma, tie nu-ti mai trebuie comentarii sau adaugiri la ce ai postat tu... insasi numele pe care ti l-ai ales spune totul...
    0 0
  • ioan_s
    tot pentru idiotizant
    scuza ca am uitat zero-ul din numele tau...
    0 0
  • Cretzu Andrei
    ala ii omu de la braniac!!
    ala ii omul de la braniac!! nu stiti emisiunea braniac de la discovery channel!! ala ii!!, punem pariu ca saab e cea mai buna,am fost intrun reno si mama a facut accident si m-am lovit de la geam si am fost ametit de 24 ore.... nui buna meganul>:P>:P
    0 0
  • Subiect
    Poate sa fie vechi filmuletul de 2,3,5 ani pentru cine nu la vazut este nou!Nici eu nu l-am vazut pana acuma!
    0 0
  • Renault Praf
    Mda
    Deci chiar nu intelegeti un lucru la viteza aia si la genu asta de impact nici cu trabantu nu patesti nimik ...Dc nu au facut testu invers sa stea ala in megane si sa vina unu sa intre din lateral in el ???? daca si atunci nu avea nimik era cat de cat ceva sau dc nu a intrat in stalp si au ales sa intre in cel mai slab punct al unei masini !!!testele astea sunt facute pt fraieri si va intrebati dc nu a facut test cu alta masina si a facut cu megane pt ca megane le-a dat masina si bani pt asata sa le faca reclama nu va e clar !!!ce sa mai zic ca vad atatia care dau examenu auto de 10 ori si tot nu il iau (la sala ma refer) si daca citesti cu atentie intrebarea jumate din raspus ti-l da mura in gura in intrebare sau iti raspunde o intrebare de mai inainte la ea !!!
    Continuati sa laudati un Renault ca nu a patit ala nimik.....Sa va dau ex de accident intamplat in fata mea a intrat un Passat cu 180Km/h in Lateral spate la un opel Vectra si nu au avut nici o zgarietura aia din passat si din opel la fel doar aia din dreapta o durea spatele si era passatu praf ii zburase roata planetare varza!!!
    0 0
  • Stan patitul
    cel mai mare gunoi se numeste Renault
    In mai 2004 am cumparat un Renault Laguna Privilge 1.9dci cu 23000 Euro. Este cea mai mare tapa care am putut sa o iau.
    1. Reprezentanta din Cluj mi-a bagat pe gat o masina din 2003
    2. aparatorile de noroi au fost de Megane
    3. La 21000 km masina nu a trecut ITP-ul la un an de zile avdand un brat fata dreapta cu probleme si caseta de directie cu bataie
    4.La 33.000 km am schimbat toate telescoapele pe banii mei pt ca garantia nu acopera asa ceva , la fel si bucsi ,rotule etc.
    5. La 50.000km am fost obligat sa schimb caseta de directie tot pe banii mei pt ca Renault refuza,oferind explicatia ca este uzura

    plus alte probleme cu pompa de ambreiaj,[robleme de electronica si cate si mai cate.
    asaca decideti si voi daca merita renault sau nu
    eu unul nu mai vreau sa aud de masini de genul Renault
    0 0
  • renault
    loganistilor noroc cu ratele de aceea ati umplut strazile-pana acum se vorbea ca dimbovitenii cei mai prosti soferi-acum in schimb mai prosti ca loganisti nu s-a pomenit si culmea mai vorbesc si despre masini au devenit cunoscatorii ,fac comparatii-etc-au chipurile lucru nou sa fim seriosi-cat despre renault prostesc lumea
    0 0
  • ~!~ THE TEXAN ~!~
    Nush ce avetzzi cu masina asta...
    motoru 1.9dci chiar face treaba ... pentru toti cei care nu poa' sa suporte masina asta ... le zic doar atat ... e o masina pt clasa de mijloc ... fara pretentii sportive ( da totusi are ... am mers cu 210 :D ) .... pe care ti-o iei din necesitate ( familie aslea alea ) ... daca nu va convine ... luati-va un R8 .... SLR ... n-avetzibani de tramvai si va dati sefi deja ...
    0 0
  • prudentul
    clasificari
    Fiecare caracterizeaza o marca de msina dupa experienta sa PERSONALA pe care a avut-o. Daca n-a avut probleme de fiabilitate inseamna ca respectiva marca/respectivul model este ok si merita. Daca a picat una sau alta dintre piese sau aia de la service nu-s prea amabili - masina respectiva e naspa. Unul zice ca BMW sunt bijuterii, altul ca are motoare puternice dar care se uzeaza repede. Altul nu voteaza decat cu Ferrari, altcineva spune ca a vazut el cum iau foc mai ceva ca artificiile.

    Daca ar trebui sa discutam despre femei dupa aceleasi criterii, ce-ar trebui sa spunem ? Eu as zice ca toate brunetele sunt varza, pentru ca odata o bruneta m-a dezamagit. Dar va fi cineva (cu o iubita/nevasta bruneta care e de treaba) si va spune despre mine ca-s idiot si ca habar n-am ce vorbesc.

    Oricum, cand eram mai mic si neexperimentat am mancat multe prune si apoi am baut lapte. Apoi am monopolizat pe ziua respectiva "cabina de transmisiuni". Dupa aceasta experienta personala am decretat ca prunele cu lapte sucks. In spiritul de confruntare de pe forumul asta astept sa ma contaziceti.
    0 0
  • BelzebutH
    Singurul gunoi e Stan Patitu...
    Prietene...probabil esti de la tzara...la propriu si la figurat...la fel de probabil, la tine la tzara nu a ajuns inca asfaltul, o inventie de data recenta, fara de care iti rupi masina in doua...toate defectiunile de care te plangi tu tin de trenul de rulare...fara asfalt, mai greu...
    Iar faptul ca ti-au "bagat aia pe gat" o masina din 2003 denota doar faptul ca esti imbucurator de prost, nu are tangenta cu fiabilitatea masinii...probabil ca puteau sa-ti vanda un clio si sa-ti spuna ca-i Laguna...
    Multa bafta prietene...
    0 0
  • marian
    maine imi iau megane
    o fi chiar asa bun meganu incat sa ma apere de accidente zilnice? obisnuiesc sa ma tamponez des cu femeile.
    0 0
  • ADRIANITO
    PT.STAN SI BRAN
    ESTI DUS RAU ,RAU,RAU!
    0 0
  • Nimicu
    Renault
    Am o Laguna din 2002 1.9 Dci, cumparata la 120 000km.Am alergat-o in 13 luni 62 000 km, prin toata Europa.
    In afara de ulei,cauciucuri,2 capete de bara, filtre si pipi pentru parbriz nu a vrut NIMIC .Merge ca atunci cand am luat-o.Inainte am avut un Megane 1 din 2000.Aceleasi "probleme" si cu ea.
    Ar trebui ca cei care vorbeasc sa vorbeasca din experientele lor, nu din ce au auzit c-a patit o prietena de-a mamei vecinului fostului coleg de banca din clasa 1-a.Oricum, nu cred ca ar trebui bagati in seama cativa dintre ce-i care-si dau cu parerea pe aici.Probabil ca sint niste mucosi mici care au descoperit mai nou ca pot sa vorbeasca.
    0 0
  • ovidiu
    renault
    s-a varsat cutia cu peste MARE PACAT putea0tzi sa o mancati
    0 0
  • anti _contrarenault?
    ba baieti nu va mai dati aere de cunoscatori k orice marca i cu probleme mai mici sau mai mari,eu am un renault megane 1 din 2000 si am 220 mii km si acum ma mir cum trage ca magaru si nu da semne de oboseala ,nici macar nu are pretentii ,sunt uimit de ea si asta imi da incredere ,urmatoatre masina va fi un renault scenic rx 4 deoarece umblu mult la munte si terenuri accidentate.
    0 0
  • renault
    laguna 2.0t
    salut,va povestesc din proprie experienta...renault laguna 2.0 t,achizitionata de la serus(concesionar renault)MI-AM MANCAT 16 LUNI DIN VIATA CU ACEASTA MIZERIE DE MASINA SI CU NESIMTITII SI ORDINARII DIN RETEAU renault.am tinut-o 16 luni si am fost in service de 16 ori si in audienta la renault de 3 ori.a fost nevoie de o comisie de la renault ca sa mi se repare masina,care intr-un final sunt convins ca mi-a fost vanduta stricata.sigur o sa spuneti ca a fost un ghinion de 23.000 eur!!!nu va lasati impresionati,sunt execrabile masinile !
    0 0
  • toyota
    fiabilitate
    cele mai fiabile si mai sigure masini sunt toyota honda lexus si acura o demonstreaza toate topurile de fiabilitate din europa si america...eu am prius si sunt prea multumit de ea si inca o sa mai fiu vreo 10 ani minim (cu toate ca nu prea mai tine nimeni o masina mai mult de 4-5 ani)
    0 0
  • meganos
    fiabilitate
    fratilor uitati-va pe forumurile unor marci cu pretentii si ve-ti vedea ca si acolo sunt o gramada de probleme.doar ca au alte preturi...sic..
    0 0
  • Gangsta
    ...
    Honda sunt cele mai fiabile masini.Cat despre video... iar pana de idei ptr astia de la AutoMarchet... dar ce sa le faci... incearca sa faca si ei nimic.
    0 0
  • 911turbo
    fiabilitate
    Foarte proaste renault mai ales megane 2 ...toate pt europa de est in afara de laguna sunt facute in turcia iar fiabilitatea e minima.Rareori e un renault care sa nu aiba ceva,ii compatimesc pe cei cu probleme chiar e pacat sa te enervezi.Daca vrei o masina fiabila iti iei mercedes,audi,bmw.Legat de siguranta un megane a intrat in spatele audiului a4 al tatalui meu,iar audi sa dus intrun mercedes.Megane a avut bara,capota,aripile,radiatorul,farurile,directia toate praf dar audi nu a patit nimic nici o deformare doar urme de vopsea alba de la megane.Mercedesul la fel nu a patit nimic.Multa lume se plange la renault de probleme la directie,etansare usi,clima,calitate.
    0 0
  • pentru turbo 91
    Este adevarat ce zici cu megane ca s a avariat serios ,dar daca masinile se inversau ,adica audi lovea cu fata, meganul nu avea nimic iar audi se avaria cum ai zis tu ca s a facut meganu,asta mi s a intamplat mie cu dacia m a lovit unu tot cu dacia din spate masina lu ala era praf {fata] a mea putin bara stramba spoilerul intreg ,in general masina care loveste cu fata alta in spate o sa fie mult mai mult distrusa decat aia lovita in spate,valabila la toate ,asta daca nu e jeep sau aro,am condus bmw si reno,renoul mi a placut mai mult ,renault e masina buna ,vezi F1 mereu se bate pentru locu 1 de la egal la egal cu ferari ,mercedes sau bmw,intentionez sa mi iau un megane sedan
    0 0
  • lucian
    masini ff slabe renault megane
    CEA MAI SLABA SI MAI COSTISITOARE MASINA.,...RENAULT MEGANE....LA 100 KM LA ORA LAM FACUT PRAF....COSTA REPARATIA CAT 2 MASINI......!!!DECI NU MAI CUMPARATI RENAULT MEGANE
    0 0
  • neica nimeni
    pentru lucian
    1 te-ai facut praf de tampit
    2 renault s-a facut praf ca tampitu de la volan sa mai traiasca un pic si ar fi bine sa fi recunoscator pentru asta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru