VIDEO: Cum se finisa Trabantul :)

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 15.06.2007
Lovituri de ciocan si retusuri cu bocancul, toate rezolvate intr-o viteza de invidiat. Asa se finisa Trabantul!
[poll]69[/poll]

Comentarii (35)

  • asdfsgd
    real ca bunastarea Romanilor muncitori :))
    0 0
  • fine tuning!
    atentia la detalii conteaza! =)) masina nu are nici un luft, suprafetele se imbina in pura ordine si rigurozitate germana! :))
    0 0
  • Cam aiurea
    Oamenii au "un aer pur" al anilor 80 si cu siguranta nu sunt romani. I al 2-lea rand ma indoiesc k nemtii sa faca asa ceva. In al 3-lea rand, in anii 80 nu puteai sa inregistrez video cu o asemenea claritate. Poate daca a fost inregistrat de vreo televiziunea. Pana la urma cred k e un fake ... dar stima pentru "actori" :)
    0 0
  • florian
    prost platiti
    cam nervosi baietii,cred ca nu au primit salariu de mult timp,oricum e funny,ma intreb cum o fi fost la dacia acum 15 ani...cred ca la fel...daca iei o usa de dacie si o pui la alta dacie....bati cu ciocanu vreo 2 ore sa se inchida...deaceea calitatea germana e mai buna(dupa 2 ciocane merge)
    0 0
  • Mult renumita calitate germana
    ...si atentie la detalii :)
    0 0
  • acelasi eu care critica mereu
    Sunt curios cati din cei care au postat aici au vazut cum se face cu adevarat o masina ... fie de nemti fie de francezi sau de romani... acum 15-20 de ani BMW inca se facea precum in imaginile de mai sus... de unde stiu?... am fost acolo...
    0 0
  • sa mai radeti de pitesteni acum
    S-ar putea sa fie pe bune, ca sa fi actor si sa inveti sa te misti asa repede la reparat trabanturi ... cam greu, sau fara rost. Dupa cum se vede dau cu ciocanele acolo unde trebuie. ... sau puneti pe cineva sa desurubeze cu atata maiestrie suruburile incuietorilor.
    0 0
  • Trabant
    Eu nu vad ce vi se pare asa de deplasat, asa se facea atunci, oricum trabantul a fost o masina pentru ceea mai joasa categorie de oameni, mai ieftina de 10-20 de ori ca orice masina, sa nu exageram, ca nu dadea cu ciocanul direct, avea scule, asa se face la orice daca nu intra, dar hai sa ne dam sofisticati ca noi facem altfel, parca stim cum era prin alte parti, la atelier cand duci o aripa la indreptat cum ii face? sau cand nu ti se inchide portbagajul?
    0 0
  • poate fi foarte real
    calitatea imaginilor nu-i o problema, depinde cu ce le-ai filmat.Sa nu ne luam dupa sculele cu care se facea televiziune in romania, sa ne luam dupa ceea ce avea vestul.
    In rest, evident ca o masina facuta din carton are nevoie de asemenea ajustari, nu mi se pare deloc exagerat. Indemanarea celor filmati nu poate fi dobandita decat cu ceva experienta, nicidecum de niste actori.
    In rest, cum spunea cineva mai sus, asa se facea QA la vremea aia si la BMW, Merc, Audi sau VW.
    0 0
  • YMihai
    cam asa e
    ...filmuletzul e pe bune !!! CLAR !!!

    E de fapt o fractiune dintr-un film mai mare ...ce e expus pe YouTube in 4 parti a cate 10 minute parca si se refera la intregul proces de fabricatie al trabantului.

    E amuzant intr-adevar sa ii vedem cum trag sau imping cu picioarele, dar tineti cont ca Trabantul era construit din Duroplast (material compozit ce contine si rasini sintetice, fibra de sticla,,,etc), material ce e destul de flexibil.

    Pentru cei ce n-au vizitat fabrica de la Pitesti ...mergeti sa vedeti acolo cum sunt facute ultimele retusuri la Logan. Asemenea "reglaje" sunt la mai toate firmele ...numai " sculele " difera...
    0 0
  • sa nu uitam insa ca e vorba de Trabant care se produce in EST-ul germaniei, si acolo nu putea fi vorba NICIDECUM de renumita calitate nemteasca, pe cand la uzinele din RFG se lucra computerizat, in RDG se lucra cu ciocanul si dalta. Cei din RDG au fost ca si romanii un popor condus de socialism, si nu aveau aceiasi motivare ca cei din Germania de vest.( lucru care pana si in ziua de azi nu s-a prea schimbat...)Deci sa nu confunde unii merele cu perele, acest lucru priveste si aparatura video, etc..
    0 0
  • nu e fake
    in imagine se vede sigla postului de televiziune XXP care este un post destul de nou din Germania, care transmite 90% doar reportaje (cam in gen Discovery sau NGC) si este un post TV foarte serios. Deci este 100% real ceea ce se vede. cat despre calitatea imaginii, nu vad de ce nu ar fi existat in acea vreme aparatura adecvata, sa nu ne luam doar dupa ce am avut noi in aceiasi perioada in Romania. In afara de asta ati auzit de Zeiss? sau de Praktika? Producatori extrem de buni in aparatura foto si lentile optice tocmai din RDG! (sau DDR pentru cei care iubesc aceasta prescurtare)Deci nu este exclus sa fi avut aparatura video de calitate buna in acea vreme. Plus de asta uitati-va la frizuri :-) mai ales la cel care apare primul in video. Asa frizura doar in anii 80 se era la moda:-))
    0 0
  • Marcus Aurelius
    Azi facem haz de Trabant .....
    Sa nu uitam faptul ca aceasta masina a scos din necaz pe multi . Imi aduc aminte ca inainte de 1989 multi oameni cu handicap o foloseau deoarece era / este o masina care putea fi usor adaptata unui anumit tip de handicap .
    Imi amintesc de ultimile serii care au fost produse , cele care aveau instalatia electrica pe 12V . Pentru acele vremuri erau niste masini grozave .
    Romanii au fost oameni saraci in toate epocile (dar au avut reprezentanti bogati). Majoritatea si-au dorit masini ieftine , trainice , usor de reparat si de intretinut , cu consum mic etc . Trabantul a satisfacut toate aceste cerinte .
    Circulau bancuri despre caroseria de carton a Trabantului . Ar trebui spus aici ca elementele de caroserie confectionate din fibra textila impregnata cu rasini , nu rugineau si puteau fi reparate prin lipire dupa un eventual accident .
    Nu am avut Trabant dar mi-as fi dorit unul .
    Consider ca Trabantul a fost expresia spiritului pragmatic german.
    0 0
  • AndreiRN
    Meserie
    Meseria anilor '70. Cam la fel se facea si Dacia si nu cred ca nici Logan nu se potriveste din prima. Sistem socialist cu putina responsabilitate personala profesionala.
    0 0
  • Bogdan
    lol
    hahahha lol.tare:>...imi imaginez finisarea unui seria 6 cu ciocanul=))))
    0 0
  • tare:)
    cine a facut parodia a uitat ca trabantul se ace in germania!!!muncitorii nu prea aveau fata de germani!!:))
    0 0
  • Normal
    Ce vreti , fratilor , masina germana , nene !
    0 0
  • liniste :D
    ca am trabant :D
    0 0
  • partea a doua
    http://www.youtube.com/watch?v=gJlc5ruJG4s&mode=related&search=
    0 0
  • cea mai lunga masina e limuzina 2 masina si 5 m fumul
    0 0
  • Pitesteanul
    Finisari
    Am lucrat 10 ani la Dacia si in 1990 cand prindeam o fereastra ma duceam sa urmaresc propia masina la finisari.Am stat doua saptamini cu ea acolo si pe pista pana am reusit.Este real fimul.
    0 0
  • trabant
    prin ani 90 trabantu era masina straina provenind din germania Iar trabantruuu era un mic mercedes mai tarziu cand a aparut mercedesu 600 TRABANTU ERA SUPRA NUMIT MICU MERCEDES PENTRU CA SCRIA PE EL 601
    0 0
  • mircea
    finisaj trabant
    Am avut ocazia sa lucrez pt. fabrica de la colibasi
    La fel se finisa si dacia, asa ca nu va mai mirati
    La dacie era putin mai greu ca era mai mult metal
    Daca aveti rabdare si curiozitate urmariti numai jgeaburile care aduna apa de pe capota sa vedeti cum sunt facute din ciocan, si asta nu e inca nimic. Dinpacate nici Loganul nu e prea departe. aveti grija la zgarieturi ca ruginste INSTANT.
    0 0
  • Trabant
    Filmul e aproape sigur o parodie regizata. Trabantul are doar doua mari probleme:
    1) e prea mic
    2) puterea motorului e prea mica.
    Calitatea asamblarii e cu multe clase peste cea a Daciei.

    Parintii mei au avut Trabant timp de vreo 5 ani, stiu despre ce vorbesc.
    0 0
  • Tot respectul!
    Pana la urma conteaza produsul finit... O masina demna de tot respectul. Unii dintre noi stiu cum, inainte de '89, Daciile prost intretinute si carpite care se incumetau pe Transfagarasan, se opreau pentru ca le fierbeau mptoarele... In acest timp nemtii din fosta RDG urcau fluierand cu "Mercedesurile lor cartonate" de care (culmea!!!)mai agatau si cate o remorcuta... Nu stiu daca e "fake" sau nu. Dar masina a fost una fiabila si perfect adaptata timpurilor ei si categoriei de consumatori careia i s-a adresat. Iar din punctul de vedere al fiabilitatii a fost o masina germana 100%... Precizez ca n-am si nici nu am avut Trabant. Stima tuturor!
    0 0
  • tare gluma...
    Sa tinem cont d faptul k trabantul s-a facut in numar foarte mare....exagerat de mare...si dak ar fi stat la fiekre masina asa.....probabil k nici pana azi nu s-ar fi fabricat atatea trabanturi ;)
    0 0
  • B0GD4N
    nu e real dar...
    trabantul nu se facea asa. dacia in schimb DA ;)
    gestul muncitorului cu mana "lasa-l naibii" spune tot- nu si-ar fi permis intr-o republica socialista, filmat. la fel si faptul ca suportul de capota la prima masina e negru, la urmatoarea in culoarea masinii(sau filtrul de aer CROMAT de la a doua). asta ca sa lasam la urma gluma cu bocancul, care e si mai tare.
    0 0
  • nu cred
    nu cred ca filmul este facut in uzina mama,sigur nemtii nu au facut asa nici o data.chiar daca era acu ceva timp in urma,ptr ca un trabant este bun si in zilele noastre,pe cand o dacie daca o faci acu,in 3 ani o faci din nou,asa ca nu este adevarat,sau poate este o uzina unde se reconditioneaza trabantul
    0 0
  • evildm666
    sunteti pe camp
    bai oameni buni, nush ce vi se pare asa anormal ca daca ati fi pus mana pe un trabant la viata voastra ati fi vazut ca ala nu are caroserie de tabla nenorocita ca dacia de-i dai 20 de ciocane pana merge, e un material plastic p-afara si ala nu o fi el chiar perfect. in orice caz nu mi se pare deloc aiurea ca oamenii finiseaza cu ciocanul sau cu bocancul. care-i problema? ce nu merge? ce tre sa fie neaparat facut automat? ce chiar credeti ca la masinile astea noi de fitze chiar totul se potriveste la perfectie. o fi asa la galardo dar hai sa fim seriosi deja visati rau daca voi chiar credeti ca acuma toate se fac asa frumos si se imbina perfect din prima
    0 0
  • Danutzky
    totusi
    usile se inkid mai bine k la logan :))
    0 0
  • Hm!
    Filmuletul...e simpatic. Iar toti care fac pe interesantii pe aici, habar nu au ce e acela un Trabant.S-au nascut prea tarziu pentru asta!
    La vremea lui, a fost destul de tare. Iar cele motorizate de VW nu discutau cu ce circula pe drumurile noastre la ora respectiva. Sfatul meu : Cand nu stii despre ce vorbesti, mai bine taci!
    0 0
  • real
    La fel sa finisa si Dacia pe vremuri, nu e nici o diferenta. Stilul de lucru si mentalitratea sunt proprii societatii socialiste multilateral dezvoltate pentru cei care au uitat sau s-au nascut in 1989.
    0 0
  • trabantel
    este o mare parodie
    De ce este parodie!!!! cand s-a facut trabantul nu erau camere de inregistrat color.
    asa ca .... e o mare minciuna... lasati trabantul in pace....
    0 2
  • .......
    zic ca este adev .....shy akum sau cel putin akum 1 an erau reprezentante(dacia normal) care faceau exact la fel cu anumite parti ale caroserie care nu'si ascultau sefu shy erau obraznice...astfel erau pedsepsite shy tot ca cican si bocanc ajungeau
    0 0
  • comentariu la film si la cei care nu le plac trabi
    din moment ce inca mai vedeeti pe strada trabanturi,inseamna ca nemtii au stiut ei ceva la vremea aia,eu am trabi ,orice masina ar fi si cum ar arata important este sa te poti deplasa stand pe scaun,si sa nu te ploua,iar celor care nu le place nu-i nici o problema ,au alternative,nu ii obliga nimeni sa isi i-a trabi,ideea este ca trabi este o masinuta functionala cat mai simpla posibil ,care inca dureaza,adica rezista timpului,noroc tuturor...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru