VIDEO: Curse adevărate - BBC Rally Sprint 1983

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 25.12.2010
Vezi 10 minute de motorsport adevărat într-o cursă clasică britanică pigmentată de piloți cu nume ai sporturilor cu motor: Nigel Mansell, Danny Sullivan, Stig Blomqvist sau Jim McRae.

Anii '80 au reprezentat o epocă de aur pentru motorsport, iar cursele BBC Rally Sprint din acea vreme erau privite ca niște adevărate finale ale sezonului de motorsport. În această cursă care avea loc pe circuit se duelau, în paralel, cei mai buni piloți ai lumii din cursele de circuit și din raliuri. Era un fel de Cursa a Campionilor, diferența față de competiția cunoscută de azi fiind făcută de circuitul real pe care avea loc cursa și de faptul că toți piloții concurau în același timp. Mai mult, mașinile din concurs erau toate identice și reprezentau, de obicei, exemplare ale unuia dintre cele mai proaste modele existente pe piață în acel moment.

În cursa BBC Rally Sprint din 1983 s-au duelat pe Donington Park, la volanul unor Rovere MG de 110 CP, piloți precum Nigel Mansell, Danny Sullivan, Stig Blomqvist sau Jim McRae. Sunt 10 minute de curse în adevăratul sens al cuvântului. Dueluri cum astăzi nu mai există în motorsportul mondial.

Comentarii (5)

  • Si niste masini de curse in adevaratul sens al cuvantului :)
    13 1
  • Austin Maestro
    un fel de frate mai batran a lui Golf 1

    as pune pariu ca 90% din "pilotii" cu muci sub nas si 101CP sub capota de pe strazile scumpei noastre patrii ar petrece mai mult timp sa numere firele de iarba din decor decat sa se bata cu ceilalti pe traseu

    bata-va norocu' sa va bata ce "noroc" ca a evoluat tehnologia, ca "birjarul" e din ce in ce mai prost.
    9 2
  • da...arelativ masini de strada...se vede ca aveau roll bar si sigura si franele erau modificate altfel fadingul ar fi fost la el acasa...
    1 0
  • SUPERB!!!
    Super tare!!! F multe de invatat!!!
    4 1
  • schumi
    ...
    Ani de zile la rand am vizionat cu mare placere cursele de F1 comentate de John Watson (si Toby Moody) pe Eurosport. Ce vremuri :).
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru