VIDEO: Dragster electric: 3 secunde pentru 0-100 km/h

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 03.08.2007
O masina fabricata in 1972 transformata in dragster electric a umilit un Corvette produs in 2005.

Care credeti ca este rezultatul unei "liniute" intre o masina electrica creata initial acum 35 de ani si un Corvette din 2005? Americanii au facut-o si pe asta: au incarcat cu baterii un Datsun Sedan din '72, l-au redenumit White Zombie si l-au aruncat pe o pista de drag pe care a reusit sa scoata 3 secunde de la 0 la 100 km/h. Adica mai bine decat orice masina normala, de serie.

Masina ii apartine lui John Mayland si demonstreaza in practica unul dintre cele mai mari avantaje ale unei masini electrice: cuplul maxim inca de la turatii extrem de joase. Nu se cunosc detalii tehnice despre solutia tehnica utilizata pe masina americana.

Dragsterele electrice au fost interzise foarte mult timp in State, insa acestea au revenit in forta si sunt acum acceptate la competitiile americane de drag.

Comentarii (3)

  • pffffff
    ma doare capu'
    unde e corvette-ul ala din 2005?...
    0 0
  • julian
    care corvette din 2005?
    voi va uitati pe youtube si cind gasiti cite ceva pe acolo puneti link pe site?
    in opinia voastra asta este jurnalism? ascestea sunt stiri?
    daca tot va uitati pe acolo, macar uitati-va bine. masina aia a aparut pentru prima data in 2006 in NFS. daca nu ma insel este chiar un dodge charger...
    0 0
  • Andrew
    mai multe filmulete
    Sunt mai multe filmulete, printre care si un covette din 2005 si un viper. Daca acele teste sunt pe bune masinile electrice pot avea un viitor, singura problema e autonomia si timpul mare de incarcare al bateriilor (au folosit acumulatori de laptop la testul cu viper). Vom vedea in ce directie va evolua tehnologia.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru