VIDEO: Ferrari Enzo, 363 km/h pe autostrada

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 29.10.2007
Va puteti imagina un Ferrari Enzo la 363 km/h pe o autostrada din Franta? Se poate!

Cele trei filme de mai jos sunt filmate in Franta, pe o portiune de autostrada care tocmai s-a construit intre Tours si Vierzon. Se pare ca ideea de a invita trei monstri sacri ai vitezei i-a aprtinut chiar inginerului de santier, care si-a dorit ca noua sectiune de autostrada sa fie inaugurata in viteza. La propriu.

Va lasam sa vedeti singuri ce a urmat.

Comentarii (66)

  • vicmaxabc
    Tare!!
    Cand o sa vedem si la noi asa ceva? :|
    3 0
  • Andrei
    Cand o sa avem autostarazi ca la ei
    3 0
  • realcs
    Vreau si eu !!!
    Sa merg cu 300 !!!
    2 0
  • Basescu
    $
    Aici sunt banii dvs
    2 0
  • o parere....
    cred ca e vrajeala...am mers cu 220-230 km/h pe autostrada A2, si vreau sa va spun ca linia intrerupta se vede ca o linie continua la viteza asta, darmite la 300-360...ori la astia se vede mult prea bine...poate o fi de la faptul ca e filmat...nu stiu ce sa zic ca nu m-am filmat sa vad cum se vede pe camera...
    3 0
  • gallardo
    ce viteza atinge gallardo?????
    1 0
  • vrajeala
    uitati la filmul 2 ca metri urca prea greu mie la 180 urca metri de 3 ori mai rpd fata de cum urca in film... nu mi se pare prea real da nah
    2 1
  • o alta parere
    @ BIk - din cate stiu, nu exista o distanta standard intre linii pentru toata Europa, astfel trebuie sa compari "mere cu mere" adik sa ne povestesti cum e la 230 la ora pe autostrada respectiva. In privinta vitezei maxime, din cate stiu, fiecare vitezometru, indiferent de constructor, are o abatere fata de viteza reala (viteza reala e mai mica decat cea de pe vitezometru), deci titlul il consider un pic fortat - daca se masura cu un radar...
    2 0
  • dan craciun
    viteza + metri
    nu mai vorbiti aiurea , ca treg metri prea greu ca nu stiu ce si nu stiu cum. Daca ati fi calculat ati fi vazut ca e ok .

    sa luam ca referinta viteza de 300 km/h asta inseamna 300.000 m/h

    300.000m / 60 = 5000 m / minut

    5000 m / 60 = 83.3 m / secunda!!!

    de aici rezulta ca 100 m trec in 1.2 secunde.


    deci cum se poate ca la 180 km/g viteza aproape de 2 ori mai mica ... 100 m sa treaca in nici macar 0.5 secunde. :) vorbiti numai tampenii sa va bagati in seama
    2 0
  • ...
    vitezometrul de la enzo este oribil.
    parca e copiat dupa un scuter chinezesc.
    2 1
  • mda
    destul de incepator cel cu corvete-ul,la 195km/h in loc de a 4a ii da de vre-o 3 ori marsarier(se aude exact ca la daciile vechi) si apoi ii spune insotitorul "ba boule nu ii mai da marsarier la 200km/h"....dragutz oruicum
    2 0
  • toteu
    Bine ca romania nu are autostrazi la fel... inca nu suntem un popor care sa merite asa ceva... daca se pune o autostrada dinasta la noi o sa vedem fel de fel de logane cu 200km/h si doamne fereste multe dintre ele in toti stalpii, sau intrate in alti conducatori care mergeau linistiti.. si nu, nu ma refer numai la logane ci la orice masina...
    1 1
  • bbbobbbo
    vitezometru
    in loc de remarci de genul celei in care vitezometru la enzo pare luat de pe un scuter chinezesc, mai bine va uitati in ce mod se ridica acul acelui vitezometru.

    in treapta 1 ajunge pe la 70km/h, iar in a 2-a la 130... e de domeniul fantasticului, incredibila masina.
    si mai departe cum sare de 200 si 250, viteza la care a ajuns in doar cateva secunde.
    3 0
  • R@ziel
    un bullshit...se vede clar ca e pacaleala
    1 3
  • URAGANU
    romani batuti in cap
    Se vede ca multi nu stiu ca intr-un fel se vede filmat de o camera si altfel percepe in realitate ochiul uman vitezele. Lipsa de educatie si incultura romanilor se remarca in toate domeniile cu atat mai mult in zona asta a masinilor. Ferice aia care stiu ce vorbesc si care au bunul simt sa se documenteze inainte de a vorbi.
    3 0
  • ~10fps
    titlul spune tot. daca a fost filmat nu ai aceasi senzatie ca atunci cand esti tu la volan.
    2 1
  • Tot EU
    Intrebare
    Cati dintre voi a mers cu un Enzo, Gallardo, Z06? Cati dintre voi a stat macar 3sec intr-o astfel de masina? Cati dintre voi ati rulat cu viteze mai mari de 260km/h?... Raspunsul cred ca il stim cu totii! E usor sa te dai cocos cand habar nu ai... Filmuletele sunt reale. Cine nu crede, ii fac o demonstratie pe viu!...daca il tin ouale!
    3 1
  • OK..
    Toate 3 sunt perfect plauzibile si reale. E plin internetul de teste de genul asta, facute profesional de publicatii renumite, si sunt cam aceleasi chestii - la fel "trece" drumul, la fel urca acul, la fel se aude motorul..
    Cei care sunt la curent cu astfel de teste probabil au aceeasi parere.
    Interesul e sa se arate ce pot masinile, ce motiv ar mai fi sa se incerce trucarea performantelor unui Enzo??..
    Daca era un Logan intr-un clip asemanator, suspiciunile erau mult mai justificate :):) Scuze posesorilor de Logan.
    2 0
  • fenomenal si incredibil cum se aud motoarele
    2 0
  • Ce folos?
    Nu-i nimic incitant sa mergi tare, eu unu prefer un drum virajat, este mai placut sa conduci pe un drum virajat decat cu viteze mari in linie dreapta. Tot respectul pentru respectivul inginer care a dorit inaugurarea in acest mod.
    2 1
  • haralambie din la afumati
    dacia mea rupe tot....sa vedeti cand bag a 5..rupe...aseara am mers pe A1 cu 220 km/h...asa k nu mai ziceti voi..salutare
    2 1
  • prigoana JR
    sunteti niste tantalai....aasa se vede la 360 km/h ..saptamana trecuta i-am dat si eu la lamborghini-ul meu si asa se vede.... !!!
    2 0
  • lacusta
    mere si gallardou
    gallardo 350km/h cred ca si inca ceva...
    2 1
  • pt Uraganu (desteptu)
    Auzi ma tipule, daca vrei sa pari mai destept fa-o in familia ta, in fata mamei sau al sorei tale, dar nu te mai baga in seama pe aici si ne tot faci prosti aproape zi de zi !!! Ca doar nu-i fi tu vreun zmeu sau vreun Einstein, si nici macar 1% nu esti, clar??? Fa bine si lasa-ne pe noi "prostii" Romaniei sa vb asa cum gandim, si gandim asa cum ne-a lasat Dumnezeu. Asa ca EJECT!!!!! Apropo, daca tot suntem "inculti si lipsiti de educatie", iti amintesc ca 30% din Mircosoft sunt ROMANI ,iar a 2-a limba folosita acolo este lb romana ! Asta asa, pt cultura ta generala, domle profesor "Uraganul" (probabil vreun nepot de-al lui Jiji BKL)
    2 0
  • robby_g
    sunt f.reale...am avut 1data ocazia sa merg cu peste 300km/h si asa se vede, doar k e alta senzatie cand esti in masina si mai ales la volan.. pacat k mazda3 a mea nu duce atat.. :(
    2 0
  • LilShaq
    :))
    RICA s-a simtit :)) oricum, tari masinile. Vreau si eu... In plus, eu as propune sa se mai taie din commenturile off-topic. Un sfat pentru admin.
    2 0
  • Maseratti
    Am mers pe A2 cu maserati . Daca cineva poate merge cu peste 270 km/h (la atat m-am limitat) pe drumul ala, inseamna ca e lunatic . La 270 Maseratti, care e facuta pt viteza , nu mai este la fel de manevrabila; Simti denivelarile ca pe gropile din Afumati .
    Bravo inginerului care a avut OO sa demonstreze astfel ca a construit UN DRUM DREPT.
    Cand pune berceanu taxa pe A2 ? Ca meritam sa o platim, doar a fost construita din bani publici .
    2 0
  • Razvan
    Pentru a 2-a oara
    Am mai comentat la un articol, unde ca si aici, unii spuneau ca masina din film nu poate sa mearga cu viteza respectiva pentru ca la acea viteza liniile intrerupte apar ca o singura linie continua..... oameni buni, nu mai faceti afirmatii despre ceva ce nu ati trait, iar pentru cei care au trait asa ceva.... nu mai comparati imaginile surprinse de o camera de luat vederi cu ceea ce vede ochiul uman pentru ca gresiti. Ca sa va demonstrez, uita-ti-va la filmuletul cu Corvette Z06 si explica-ti-mi de ce display-ul de pe parbriz pare ca (,) clipeste. Nu oare din cauza ca o camera de luat vederi are mai multe FPS decat ochiul uman? Ia ganditi-va.

    Atat am avut de spus... pentru a doua oara.
    2 0
  • Bik
    Bik bine ca ai mers cu 230 bravo! ce tare esti. cred ca te-ai bagat in seama sa ne spui ca ai mers cu 200. Dupa mine totul e real. Uitati-va la mustele de pe ecran.
    2 0
  • robert
    comentariu
    parerea mea e ca alea se numesc masini si autostrazi fara gropi si fara denivelari.in privinta vitezei,pot spune doar ca orice masina,are o viteza constructiva...iar eu nu stiu ca nici o masina sa atinga viteza inscrisa pe vitezometru...iar ultimele modele de astfel de masini sunt limitate.oricum..superb..o experienta in toata splendoarea cuvantului!
    2 0
  • asa si...
    Eu am mers ieri cu 5km/h pe magheru....asa vreo 2:30h...ia sa vedem care e mai tare decat mine, ca vad ca sunt numai cocosi pe-aici...:-)
    1 1
  • realistul
    si pisatul meu merge mai tare ca astia
    numai cine nu are masina nu stie cum e la 100
    150 /m la ora
    ii merege vitezometru lu ala parca e cronometru
    ce dracu ma, voi nu ati mers cu masina ????????
    2 0
  • Intrebare
    Care dintre voi ati mers cu mai mult de 200km/h? Eu am un s6 si sincer spun nu am mers cu mai mult de 220km/h, dunga discontinua eu o vad ca in filmulet la 220, intrebarea mea este daca v-ati uitat asa si ati calculat in cate secunde ajunge la 100, 200, 300km/h sa vedeti ca este ca la carte. Iar ca sa mergi in romania cu vitezele astea... Il citez pe baiatul cu maseratti "Cand pune berceanu taxa pe A2 ? Ca meritam sa o platim, doar a fost construita din bani publici ."
    2 0
  • 300km/h
    Oare cand o sa avem si noi autostrazi ca cele din afara
    2 0
  • Coyote
    Pt de bbbobbbo
    Prietene am un mondeo 1 pe gaz si iti zic sigur k ia in viteza 1 pe gas 60 km/h la 7000 rpm ... Tu imi povestesti k enzo ia numa 70 ??? :))) Nu stiam k am masina comparabila cu enzo tare
    2 0
  • pt bik care a postat mai pe la inceput
    daca tu ai mers cu 220- 230 km esti proste deabinelea, stau si ma gandesc cum de te-ai riscat, si in al dolea rand nu compara o autostrada cu un drum de al nostru mai lat si cu mai multe benzi, pe autostrada daca ai fost vreodata in afara (ceea ce nu cred la mentalitatea care o ai) daca ai fi mers cu 220 - 230 Km/h tot tu ziceai ca francezii sunt prosti ca nu stiu sa traseze drumul cum trebuie pt ca ai fi vazut portiuni cu linie continua si portiuni netrasate, ceea ce la viteze de 360 km/h seamana cu o linie discontinua, e doar o iluzie optica asa ca baga-ti mintile in cap si nu mai merge cu 230km/h in romania ca pana la urma am sa te vad la televizor pe la stiri ceva de genu: "un teribil accident....."
    2 0
  • ATENTIE
    Bai oameni buni, acestea sunt niste filmulete cat se poate de reale! iar ala care zicea ca merge acul vitezometrului ca un cronometru: Pai asa si trebuie sa mearga bai DUDAH! Astea sunt masini supersport nu e berlina lu' ...mare din grajd ;) See ya :D
    2 0
  • pt REALISTU'
    apropo... enzo dupa cate vezi, ia 300 km/h in aprox. 23-24 de sec. Nush de ce t-i se pare anormal. Cred ca daca iti spun ca Bugatti Veyron ajunge la 300 in mai putin de 13 sec, sari p geam... zbor placut ;)
    2 0
  • luxxxien
    lol
    Super inaugurare!
    Dar unele comentari mi-au dat dureri de burta...
    Fratilor mai puneti filmulete din astea ca ma distreaza la culme comentariile!
    Cat despre cine cu cat a mers... Am un amic care a fost la Maranello, s-a dat 3 ture pe circuit cu insotitor, iar in momentul in care s-a suit pilotul la volan l-a avertizat sa isi tina camera cu doua maini... Amicul meu "ruman destept" a ignorat acest sfat... Demarajul, conform spuselor lui a fost incomparabil cu ce a incercat el sa arate, iar la prima curba, franarea violenta in ultimii 50 de metri i-a smuls pur si simplu camera din mana...
    Morala: fratilor, lasati viteza si teribilismele pentru profesionisti, ca n-am chef sa mor cu furca de la ambreiaju vostru infipta in mine...
    Drum intins si numa bine!
    2 0
  • Daniel
    ?
    Pentru cel care se lauda ca aprins cu Dacia 200 km la ora! ai chef de glume?
    2 0
  • viteza nu e buna
    La noi? Cu nebuni care te calca pe trecerea de pietoni? Asta ar mai lipsi< masini cu 300 km/h. Si gropi de o jumatate de metru.
    2 0
  • intre 200 si 240 km/h
    pot spune ca am avut privilegiul de a merge cu un Subaru Impreza WRC-STI, pe autostrada soarelui(rasare de la noi), :) si in treapta a 6 a trecand de la 200 la 240 in acceleratie la blana a trebuit sa ma recunosc stupefiat de spontaneitatea schimbarii regimului de viteza. Aceasta nu m-a impiedicat sa vad liniile intrerupte succedindu-se cu repeziciune dar nici nu am avut senzatia de drum ingustat(cum afirmau unii). Atata doar ca masina producea un zgomot in interior de-ajuns de mare ca sa-ti fie disconfortul perfect+prezenta rahatului ala de avertizor acustic de limitare a vitezei absolut enervant. Incerc sa-mi inchipui senzatia de acceleratie de acolo, de la fata locului, in acele superbitati de masini. Inregistrarile respective sunt reale si pentru cei ce au mers(sper in conditii de siguranta), cu viteze mari, mult mai mari decat am mers eu, stiu ce vorbesc acum. va doresc experiente pline de adrenalina pe care sa le savurati nu exorcizati :))
    1 0
  • non-expert
    Ce rupt de om mai conducea Corvette-ul... plm ai masina de peste 50000usd si nu stii sa schimbi niste trepte de viteza?
    2 0
  • haha
    N toti cei cu bani stiu sa schimbe treptele la masinile pe care le au. Si mai bine isi lua una cu cutie hidramata, chiar daca nu avea aceleasi performante...si referitola comentariile pe care le-am citit de la voi, sunteti tari:D Care mai de care:P Si nu cred 100% in ce ati postat voi aici, in sensul ca nu ati fost sinceri in tot ce ati spus:P Unii au vrut sa se dea mari ca stiu sau ca au facut, desi POATE nu e chiar asa:P Si...sorry pentru cei care au scris intradevar lucruri reale :D
    2 0
  • lukchris
    au accelerat cadrele si un zgomot infiorator de... raget infundat?!
    2 0
  • lukchris
    au accelerat cadrele si un zgomot infiorator de... raget infundat?!
    2 0
  • Cineva
    SI EU
    Si mi-as dori sa merg cu una cu macar 140 km/h
    Cat mi-as dori .!!!!!!!
    2 0
  • Stuppid
    I know ! The car is real ?
    Yes. I see that in England ! And i visit the car , she go with big speed 380 km/h
    2 0
  • adyboss
    viteza
    e vrajeala..ce plm...am mers cu 190 si se vedea parca mai cu viteza decat merg astya cu 350...o fi mers cu viteza aia dar poate la filmare au miccsorat viteza de rulare a bandei
    2 0
  • atata mai comentatzi, ba ca mere ba ca nu mere!nu credetzi treaba voastra da nu va mai batetzi gura degeaba ca sa va bagatzi in sama
    1 0
  • pt. asa zisu prigoana
    Dracu stie dar ciudat!!!caci la 220 chiar si pe ungaria vedeam perfect linile de marcaj asta e pt aiuriti care la 200 credeau ca zbor iar prigonitul ala cu lamborghini lui sa stea drac acasa cu fitele lui si mai ales ca jafu ala nu cred ca merge peste 330km poate visa 360 :)))
    2 0
  • fratilor..
    deci cu siguranta fierbe invidia in voi.. ashtia care tot comentati.. am vazut mai multe cmm cum ca vitezometru ar fi luat de pe scuter .. shi ca jafu ala de lamborghini .. etc.. puteti sa comentati cat vreti voi caci doar cu asta ramaneti.. nici in visele voastre nu o sa ajungeti macar sa stati intr-o mashina deaia .. api sa mai conduceti..;)) .. asha ca bafta in continuare cu, comentarile proaste....
    1 1
  • Anonim
    Ca sa vad cat de reale sunt clipurile probez singur, imi iau camera ma urc in Dacia 1310 si la Franta cu mine ,
    vad care este treaba cu vitezele si ma intorc si va spun si voua. Numa aveti putzina rabdare ca nu prea mai porneste , tre sa caut pe cineva sa ma inpinga.
    :)
    2 0
  • florin
    marfa rau
    Eu de felul meu sunt un vitezoman ,am condus cu 180 km/h un microbuz Mercedes Benz de persoane si cu o Honda cu 200km/h ,dar baietii aia sunt tare nebuni la viteza aia un accident inseamna un dezastru nu cred ca am curajul sa merg cu o asemenea viteza.Drumurile afara sunt mult mai curate si mai sigure ,dar sa pui frana la 200km/h este sinucidere curata.Am pus frana cu un VW Passat 2007 la 40km/h si s-a oprit cand a vrut el. Mai multe ce tot spune ,va salut pe toti,si sa ne auzim sanatosi si sa ne uitam la altii ,este mult mai sanatos.
    2 0
  • oameni buni...
    oameni buni.. ma refer la astia cu liniile continue si discontinue... ca sa vezi liniile discontinue de pe asfalt ca o linie continua, eu zic k trebuie sa depasesti viteza de 400-410 km/h, ceea ce e practic imposibil pentru noi toti. eu am mers cu un audi s5 cu 275 km/h si nu am vazut nici o liniuta d'asta continua de care ziceti voi... mi se par aiurea comentariile voastre mai ales cei care vorbesc fara sa cunoasca asemenea experiente...
    2 0
  • dan san
    no comment
    bai fratilor...lasati comentariile ca eu bmx-ul meu ajung la 10km/h in 30 de secunde daca pedalez in forfa :))
    2 0
  • las-o
    bha fretzylor..:))kum sa merga q 363km/h......?....se vede clar ..o mers maxim 260km/h
    1 1
  • stati acasa
    Pentru cei care nu au avut ocazia sa vada o autostrada adevarata, cun sunt in Germania, si au circulat doar pe A1 si A2 din scumpa noastra patrie... mai buna masina ca dacia 1310 nu exista.
    ce la noi sint considerate "autostrazi" in Germania sunt considerate in cel mai fericit caz drumuri europene.
    Ca sa intelegeti ca am mers destul de tare... am facut de la Baia Mare la Munchen 8 ore aprox.1200km

    si da... vitezele de acolo sunt reale

    La noi daca mergi cu 140-150kmh pe cam toate drumurile ai impresia ca se ingusteaza drumul , si asta este chiar real - se ingusteaza drumul fizic - ca nu am invatat sa facem un drum dintr-o parte in alata la fel.
    2 0
  • beton
    in primul rand se vede treaba ca romanii manelisti isi dau cu parerea si pe aici....oricum e distractiv sa vezi toti mucoshii cum isi dau cu parerea fara rost , hazliu fratilor
    mai bine ati face ceva sa emigrati,m-as bucura mai tare, dar cine naiba sa va vrea alaturi?!
    1 1
  • Ana-Maria
    jeje
    jeje, ce ma amuza unii pe aici.. eu de felul meu sunt femeie, insa ador masinile.. in tara am avut 1 bucata instructor, aici unde sunt acum alti 2.. nu ca n-as fi stiut, nici dupa ce mi-am luat carnetul, dar vroiam ca eu si masina sa fim o singura persoana.. si am cam reusit.. nu am mers cu viteza aia, dar pare destul de real, la ce cunostinte am eu in domeniu.. tot respectul pentru sofer, stie meserie.. iar celor care au postat mai sus, cu sau fara masini de sute de mii.. va spun atat: nu va mai comparati cu un profesionist, tineti la viata voastra si a celor din jur.. drum bun! (pana am bani sa imi dau un tuning la masina visurilor mele, aici e felina mea actuala: http://GangstaTear.hi5.com)
    2 0
  • real
    real.. ;)
    2 0
  • viteza=moarte
    moarte
    moarte curata, sa fii un tanar sofer si sa ai peste 200km.. nu ca 'veteranii' ar fi mai copti.. nu uitati ca cel mai rau lucru dintr-un accident nu e moartea.. ci supravietuirea in conditiile: desfigurat, fara maini, bla bla.. video de nota 10.. insa nu incercati nimic asemanator!
    2 0
  • :)
    bai belele, ce cauti pe aici? cu Pejosul tau? msk de link, anyway.. masini tari, senzatii tari.. drift placut, Cosanzeano!
    2 0
  • valentin
    sal
    vreau sa spun ca tata are un bugaty veyron asta vara can am mers pe A2 in franta ma plimbat cu 400 km si am trecut pa langa un ferarii enzo cu 400KM
    2 0
  • cherryblossom
    super!
    mi-a placut mult cum acel Ferrari Enzo a mers aproape cu 400km/h. a fost bestial. mi-as dori si eu un Ferrari Enzo , tsk....numai ca e cam scump *prea scump*.
    1 0
  • chococat
    tsk...
    am vazut raportul tau *valentin* e super ca ai vazut un ferrari enzo chiar in fata ta. eu...numai din poze, videoclipuri etc.si sa-mi spui cum ai gustat din adrenalina cu 400km/h. presupun ca a fost prea rapid (si te-ai speriat putin) dar super.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru