VIDEO: Un autobuz cu motor de avion atinge 590 de km/h

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.08.2010
Un grup de americani au instalat un motor de avion de vânătoare pe un autobuz de şcoală. Rezultatul a fost un vehicul spectaculos, care poate atinge 590 de km/h.

Atunci când se plictisesc, americanii se pun pe inventat chestii inutile sau pe doborât recorduri. Acelaşi lucru se poate spune şi despre Paul Stender şi echipa sa de mecanici Indy Boys, din Indianapolis, Statele Unite. Stender a venit cu ideea construirii unui autobuz propulsat de un motor de avion.

Treptat, ceea ce părea l-a început doar un proiect fără viitor, a devenit realitate, un tipic autobuz de şcoală american primind din partea echipei lui Stender un motor de avion Phantom. Forma finală a autobuzului de şcoală păstrează doar 5% din componentele modelului original. Motorul de avion dezvoltă 42.000 de cai putere şi consumă peste 550 de litri de carburant numai pe un sfert de milă. Bagajul impresionant de resurse ajută autobuzul să atingă o viteză ameţitoare, de 590 de km/h.

Atunci când nu îşi propune să doboare recorduri de viteză, autobuzul face demonstraţii de forţă la şcolile din zona, impresionând tinerii cu flacăra motorului de avion, lungă de 24 de metri.

Stender a declarat că a construit autobuzul din două motive: "În primul rând pentru a distra oamenii.

În al doilea rând pentru a-i face pe copii să renunţe la droguri. Avem multe acţiuni în şcoli şi încercăm să le arătăm copiilor că pot face şi altceva în afara calculatorului", susţine Stender.

Comentarii (9)

  • cred ca ar face infarct un ecologist =))
    mi'ar fii placut sa ma fii dus si eu la scoala cu unu d'asta :D
    10 1
  • :))))
    nu sunt sanatosi americanii astia:)) cum naiba sa faci rost la noi de un motor de Phantom sa il pui pe autobuz si sa il mai si innmatriculez!!imposibil la noi..insa la ei se poate orice..
    9 4
  • prudentul
    imaginaţie
    La semafor opreşte un şmecher în maşina sa de şmecher (nu spun ce marcă, fiindcă se supără "fanii" BMW). Lângă el opreşte autobuzul. Şmecherul se uită cu dispreţ la hardughia pătrăţoasă. Se apropie culoarea verde, omul nostru ambalează motorul pentru un demaraj în trombă, ca să-i arate piţipoancei de alături ce înseamnă un as al pilotajului.

    Apare verde la semafor.

    Brusc, de langă el ţâşneşte ceva ca o cutie mare galbenă, care are în spate o flacără şi mai galbenă. Piţi se dă jos, dezamăgită de lipsa de reacţie a lu' iubi ei. Iubi e şi mai galben (de invidie).Săptămâna viitoare se va duce-n târg s-o mărite (nu pe piţi), după ce-l va căuta pe ticălosul ce i-a vândut asemenea rablă. Să-i dea un cap în gură, na.
    14 1
  • ..unde-i veyron?
    5 1
  • krajla
    @ian
    Veyronul s-ar topi in spatele acestuia
    9 0
  • ....
    ian si krajla...cum sa compari asa ceva mah...? :)) si eu pot sa pun un motor de airbus 380 pe un logan si iti face praf ursuletzu tau mai :))=))@krajla...poti te rog sa iti topesti commentu tau k ma faci sa rad is ma doare burta :))=))
    1 1
  • ....
    ...de unde si bancu : de ce m-ati oprit ? Mergeam prea repede ? Nu ! Zburati prea jos !
    1 0
  • :)
    buna dimineatza automarket
    e poveste veche
    cel putin de vre-o 2-3 ani exista autobuzu asta
    1 1
  • ffffff
    socant
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru