Viitorul Opel Zafira, construit in SUA?

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 05.11.2007
GM ar putea muta locul de producere a viitoarei generatii Zafira peste Ocean din cauza cresterii euro in raport cu dolarul.

General Motors a anuntat ca viitoarea generatie a lui Opel Zafira ar putea fi construita in Statele Unite si vanduta in Europa ca produs de import. Uzina despre care se vorbeste este cea din Detroit, in care GM asambleaza la aceasta ora cateva monovolume sub marca Saturn.

Principalul motiv pentru care Zafira ar putea deveni model american este continua scadere a dolarului si cresterea euro: "In acest moment vorbim de un scenariu putin probabil, insa presiunea dinspre uzinele europene continua sa creasca", afirma Klaus Franz, seful sindicatelor Opel.

Actuala generatie Zafira este construita in doua uzine europene: Bochum (Germania) si Gliwice (Polonia).

Comentarii (2)

  • Alexandru
    mai-mai
    Mai baieti , Zafira nu ar putea deveni model american !!!!! El ESTE de la inceput model american GM !!!!!! CE draq !!!!!!
    0 0
  • AndreiRN
    Euro
    Tarile folositoare de euro sunt in mare pericol de a deveni doar consumatoare si nicidecum producatoare si astfel fara locuri de munca. "Taxa" internationala de 30% asupra economiilor euro va devani coplesitoare si vor fi nevoiti sa gaseasca solutii. Prea multi birocrati si prea putini producatori in economia centralizata a europei.
    Opel a fost dintotdeauna un produs nemtesc proprietate americana(GM) si asta se reflecta in design si constructie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru