Vin investitorii pe piata auto!

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 20.04.2007
Ivan Hodac, secretarul general al ACEA, a declarat ca Romania este o tinta pentru investitorii straini in industria auto, in urmatorii doi ani.

"Romania ar mai putea atrage investitii semnificative in industria auto doar in urmatorii doi-trei ani, iar daca nu va profita de acest moment companiile vor pleca mai departe spre Est", a declarat Ivan Hodac, secretarul general al Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Mediafax.

"Pana acum, Slovacia a fost principala tara care a atras investitii in industria de automobile, insa in momentul de fata piata locala este saturata, iar 30% din economia Slovaciei depinde acest sector. Acum ar fi momentul Romaniei sa atraga investitii in industria auto, dar poate profita de aceasta oportunitate doar in urmatorii doi-trei ani", a afirmat Hodac.

Principalii concurenti pentru Romania ar putea fi Rusia si Ucraina. Pentru a atrage investitii semnificative, Romania ar trebui sa asigure o buna infrastructura rutiera, iar autoritatile guvernamentale sa aiba initiative in vederea atragerii companiilor straine.

"In acest moment, in Romania, principalul obiect de atractie al investitiilor straine nu este neaparat forta de munca ieftina.

In schimb, infrastructura este extrem de importanta pentru companiile din industria auto", a mai precizat Hodac citat de Mediafax.

Comentarii (4)

  • analistu
    mai vrem producatori
    desteapta-te romane!!! ar trebui inca u producator in tara si as merge pe sud-coreea pentru ca e o carte buna
    0 0
  • prudentul
    ??
    Poftim?
    0 0
  • popescu
    Autoritatile nu au initiative si nici nu o sa aiba deja sunt ratate multe ocazii de genul acesta.Ex. am ratat si banii pt. agricultura cu toate ca e la pamant....daca n-ar exista interese personale atunci da s-ar putea face multe.
    0 0
  • AndreiRN
    Instabilitatea
    Datorita instabilitati politice si a coruptiei investitori seriosi vor continua sa isi tina capitalul departe de romania. Ultimele tendinte de stanga de a controla guvernul si economia va taia pofta multor investitori straini.
    Romanian parliament suspends President Basescu - Yahoo! News_files
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru