Volkswagen caută o alianţă cu malaezienii de la Proton

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.05.2010
După ce a cumpărat Giugiaro, Volkswagen caută o alianţă şi cu malaezienii de la proton. Nemţii caută să vândă noua generaţie Passat şi sub sigla constructorului asiatic.

Constructorul malaezian Proton a reunoscut astăzi că se află în discuţii avansate cu Volkswagen Group. Nemţii se pare că îşi menţin strategia de expansiune, chiar şi după ce zilele trecute au oficializat preluarea casei de design Giugiaro. Cele două branduri ar putea lega un parteneriat care să urmărească dezvoltarea de produse comune.

Mohamad Nadzmi Mohamad Salleh, preşedintele Proton, a declarat recent reporterilor din Kuala Lumpur că va face un anunţ oficial despre intenţiile celor două branduri auto, în următoarele săptămâni.

Volkswagen şi Proton au interacţionat prima dată în 2007, însă discuţiile de atunci au picat rapid din cauza unor neînţelegeri. Se pare că de această dată Volkswagen nu caută să cumpere acţiuni în cadrul Proton, dar doreşte să vândă noua generaţie Passat sub sigla malaezienilor, pe mai multe pieţe mondiale. O colaborare care ar viza împărţirea platformelor şi motoarelor ar putea fi luată de asemenea în discuţie.

Proton este un constructor de talie mică, recunoscut în Statele Unite, cu profit înregistrat în 2010 dar cu o cotă de piaţă în scădere pe piaţa din Asia de Sud-Est.

via | autoblog

Comentarii (7)

  • site
    numai intelegi nimic din noul site! arata groaznic
    11 2
  • you_hoooo
    interesant
    Iata cum Vw pune mana pe multe piete si tehnologii: se extinde in zona Asean si in plus are acces si la tehnologiile Lotus (Proton este proprietarul firmei englezesti) legate de sasiuri... mmmm... interesant
    Chestia cu Passat e doar un pretext...
    5 4
  • GLOBALIZAREA+NEW AGE+ORGANIZATIILE MONDIALE+N.O.M+ECUMENISMUL+UE+ETC.=GUVERNUL MONDIAL.......PE BANCNOTA DE UN DOLAR SCRIE SUB MAREA PIRAMIDA OCULA ,,NOVUS ORDO SECLORUM,,asa ca nimic nu le scapa...
    5 1
  • Opinie
    Nemtii se extind deoarece americanii pregatesc o Noua Era a automobilului. Tehnologiile inteligente pe care americanii le folosesc in domeniul militar vor fi preluate de industria auto in deceniul acesta. Ceilalti constructori se pregatesc sa fie prezenti pe cat mai multe piete in momentul introducerii noilor tehnologii. Bucurati-va, veti conduce masini la care nici n-ati visat!
    6 3
  • Victor
    @Bethurbazal
    :)eu zic sa ramanem rationali:Dtehnologiile militare americane nu se prea potrivesc cu industria auto:)daca tu stii altceva da un replay si ca astia de la VW se extind este firesc toti oamenii vor sa se extinda este ceva firesc si normal ,akm sa ne apcam sa gasim explicatii oculte..hai sa ne intoarcem la certuri gen BMW rules vs BMW=cocalar
    8 0
  • Breaking News ! Ford va inchide marca Mercury
    http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=ayHz9fNmP62Q&pos=3
    0 3
  • Victor
    @Dan
    Era de prevazut,oricum Mercury nu producea vreun model propriu ci doar alte modele Ford cu o grila Mercury
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru