Volkswagen revine pe profit

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.05.2007
Grupul german revine pe profit datorita evolutiei bune inregistrate de brandurile Skoda, Audi si Seat.

Constructorul german Volkswagen a revenit pe profit in primul trimestru al anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in urma masurilor de restructurare.

VW, al patrulea mare producãtor auto la nivel mondial, a publicat miercuri rezultatele operationale obtinute de fiecare brand in parte pentru prima oara dupa raportul financiar aferent anului 2001. Profitul diviziei VW a urcat cu 435 de milioane de euro in primul trimestru, dupa pierderile operaþionale de 49 de milioane inregistrate in urma cu un an.

Divizia Audi si-a majorat profitul operational cu 56 de milioane de euro, la 401 milioane de euro. Profitul diviziei Skoda din Cehia a urcat cu 29 de milioane de euro pana la 172 de milioane de euro, in timp ce compania spaniola Seat si-a redus pierderile operationale la 11 milioane de euro (de la 32 de milioane de euro).

Imbunatatirea rezultatelor are loc in urma programului de restructurare conceput de fostul director general Bernd Pischetsrieder si Wolfgang Bernhard.

Luna trecuta, cu ocazia adunarii generale anuale, actionarii au cerut explicatii in legatura cu inlaturarea din functie a lui Pischetsrieder, precizeza Mediafax.

La nivel de grup profitul operational VW a crescut in primul trimestru cu 57,7%, la 1,08 miliarde euro, avans susþinut de castigurile asociate masurilor de restructurare si de cresterea numarului de vehicule vandute. Cifra de vanzari a grupului german a crescut cu 7,9% in primul trimestru, la nivelul record de 1,47 milioane de unitati, evolutie influentata de avansul cererii din China si Brazilia.

Principalul actionar al Volkswagen, Porsche, care detine aproape 31% din titlurile VW, a lansat o oferta obligatorie de preluare, care evalueaza grupul la aproape 101 euro pe actiune. Intrucat titlurile VW sunt cotate la peste 110 euro pe unitate, iar Porsche a recunoscut ca nu doreste sa preia integral grupul, este improbabil ca managerii Volkswagen sa recomande oferta actionarilor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru