Volvo implineste 80 de ani

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 03.04.2007
Suedezii de la Volvo vor sarbatori 80 de ani de existenta. Pe 14 aprilie 1927, prima masina Volvo parasea fabrica din Goteborg.

In aceasta luna, producatorul suedez Volvo celebreaza 80 de ani de existenta. Prima masina care a iesit din fabrica Volvo din Goteborg a fost modelul OV4 in patru cilindri, pe 14 aprilie 1927.

Pasiunea si visul fondatorilor Volvo, Assar Gabrielsson si Gustaf Larson, mai dainuieste si astazi: ”Masinile sunt conduse de oameni. Principiul de baza, care se afla in spatele fiecarui lucru pe care il facem la Volvo, este siguranta. Volvo este recunoscuta la nivel mondial ca lider in materie de siguranta”.

Suedezii au fost intotdeauna pionerii sigurantei in lumea automobilistica. Inventia centurii de siguranta cu prindere in trei puncte, reprezinta si astazi cel mai important element de siguranta al masinilor. Chiar daca Volvo este recunoscut drept producatorul auto care a realizat multe inovatii pentru segmentul sigurantei, suedezii se remarca si prin acuratetea si luxul modelelor sale. De asemenea, Volvo sunt primii care au introdus convertorul catalitic cu trei canale, care reduce emisia noxelor pana la 90%.

In latina, cuvantul „Volvo” inseamna „eu merg”.

Comentarii (4)

  • AndreiRN
    Volvo
    Un constructor serios de masini care din pacate nu sa putut adapta conditiilor economice de piata agresiva si pe prag de faliment ia cumparat Ford. Cel mai mult m-au atras modelele anilor '60 cu lini sportive. Au avut candva imagine masinilor ff fiabile dar s-au dovedit destul de vulnerabile dpvd mecanic. Acum ca parte din ford produc sa supravietuiasca si cu un profit modest.
    0 1
  • mihai todosi
    nu cred ca o sa am vreo masina mai buna.
    0 0
  • prudentul
    C70
    Marca de suflet, inca de cand masinile aratau patratoase. Modelul suprem pentru mine e coupe-ul C70, insa cel din prima generatie. Din pacate a fost scos din productie si inlocuit cu generatia a doua, care chiar nu-mi place. Asa ca nu-mi ramane sa aleg decat intre S40, S60 si S80. Ma cam ingrijoreaza tendinta de a restrange gama sedanurilor in favoarea break-urilor si SUV-urilor.
    0 0
  • eu cred ca sunt cei mai tari in ceea ce priveste constructia de camioane.mie imi plac foarte mult.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru