Volvo premiaza viata

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 03.04.2006
50.000 de dolari si o masina pentru tot restul vietii. Acestea sunt premiile finalistilor respectiv al castigatorului concursului “Volvo for Life”, prin care constructorul suedez isi aduce contributia caritabila in trei domenii importante ale vietii cotidiene.

Concursul “Volvo for life”, inspirat din cunoscuta deviza al constructorului suedez, si-a anuntat finalistii. In aceasta competitie, Volvo premiaza personalitati care si-au adus contributia in domenii ca siguranta, calitatea vietii sau mediul inconjurator. “Nobel-urile” celor de la Volvo au primit in decurs de un an nu mai putin de 4.341 de propuneri pentru premii. Dintre acestia, juriul format din celebritati ca Hank Aaron, Sir Richard Branson, Val Kilmer sau Paul Newman a stabilit cei trei finalisti din care se va alege, in 12 aprilie, marele castigator.

La capitolul “Siguranta” finalistul este un american, Dr. Gary Slutkin, creditat cu dezvoltarea unor programe de prevenire a comportamentului violent, care au fost aplicate in zone cu risc maxim de aparitie a violentei, cum sunt gastile din cartierele americane.

La categoria “Calitatea vietii”, cel ajuns in finala este Dr. Ingida Asfaw (foto), un chirurg etiopian care a creat Asociatia Profesionala a Americii de Nord pentru Etiopia.

Aceasta este o retea formata din 500 de medici si voluntari care isi utilizeaza cunostintele si timpul pentru a ajuta populatia etiopiana, unde exista un singur medic la fiecare 100.000 de oameni.

“Mediul inconjurator” a fost o categorie foarte disputata, o femeie fiind cea care a reusit sa se impuna la final. Jane Williams – fosta profesoara de stiinte exacte – este cea care a fondat Comunitatea Californiana Contra Toxinelor, Acest grup a mobilizat un numar de 70 de comunitati localizate in diverse parti ale Statelor Unite, luptand contra instalarii unor zone industriale in locuri locuite.

Fiecare din cei trei finalisti va primi un premiu de 50.000 de dolari pentru contributia sa, castigatorul urmand a fi anuntat peste 9 zile, intr-o ceremonie care va avea loc la New York. Marele premiu va consta in transpunerea practica a devizei Volvo: o masina Volvo la fiecare trei ani pentru intreg restul vietii celui care va reusi sa se impuna la final.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru