Vremuri grele pentru Nissan

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 27.04.2007
Constructorul japonez a inregistrat in primul trimestru al acestui an o scadere a cifrei de vanzari cu 54%.

Constructorul japonez Nissan a anuntat primul mare declin al profitului sau din ultimii sapte ani. Nissan a inceput sa piarda teren in fata rivalilor Toyota si Honda din cauza costului mare al materialelor, a vanzarilor slabe si a gamei imbatranite. Potrivit statisticilor financiare Nissan, profiturile nete ale grupului au scazut cu 54% in primul trimestru al acestui an.

Acestea sunt primele rezultate negative inregistrate de Carlos Ghosn de la instalarea sa in functia de CEO in 2001. Ghosn care a recunoscut ca vor fi 12 luni grele pentru Nissan pana cand acesta va reusi sa-si atinga targetul de productie. "V-am mai spus ca va fi un an plin de provocari pentru Nissan. Din nefericire acele previziuni s-au dovedit a fi adevarate", a mai declarat Ghosn.

CEO-ul francez este creditat pentru salvarea de la faliment a grupului japonez. In acest moment insa Nissan are nevoie de inca o mutare inteligenta pentru a-si revitaliza gama de produse si pentru a se orienta spre modelele hibrid.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru