VW mizeaza pe pietele emergente

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 06.09.2007
Grupul german intentioneaza sa-si reduca dependenta fata de piata auto din Europa.

Grupul german Volkswagen vrea sa continue sa-si reduca dependenta fata de vanzarile din Europa si se va concentra asupra pietelor emergente, transmite Mediafax.

Kevin Rose, director general al departamentului de vanzari de la VW a facut acest anunt si a sublinitat ca principala piata vizata de este India. "Circa 56% din vanzarile de automobile marca VW au loc in afara Europei, iar in urmatorii 8-10 ani se va ajunge la peste 70%", a spus Rose.

Majorarea veniturilor populatiei si lansarea unor noi modele determina cresterea vanzarilor de masini premium si de dimensiuni mari in India, iar tendinta se va mentine. Vanzarile anuale de masini din India s-ar putea dubla la doua milioane de unitati pana in 2010. In perioada 2009-2010, VW intentioneaza sa lanseze pe piata indiana un automobil de dimensiuni mici, a declarat presedintele diviziei din India, Joerg Mueller. "Vom veni cu un automobil complet nou, care este in curs de proiectare", a spus Mueller, care nu a precizat pretul.

Volkswagen a anuntat, anterior, ca va investi 530 de milioane de dolari intr-o noua fabrica in localitatea indiana Pune, unde va produce anual 110.000 de vehicule, din a doua jumatate a anului 2009.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru