VW si-a fixat 10 ani sa ajunga Toyota

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 03.09.2007
Germanii au anuntat un plan de 10 ani pentru a egala Toyota la capitolul productivitate si profitabilitate.

Prin vocea liderului sau, CEO Martin Winterkorn, VW si-a fixat un termen de 10 ani sa ajunga Toyota la capitolele productivitate si profit.

Aceeasi parere si aceeasi strategie sunt impartasite si de CEO-ul Porsche, Wendelin Wiedeking, membru in consiliul de administratie la VW. Wiedeking crede ca Toyota este exemplul si trebuie sa devina tinta de atins pentru VW.

Planul de 10 de ani de la VW este similar cu ceea ce Winterkorn a lansat la Audi, „Route 15”, in vremea in care conducea brandul premium. Principala diferenta dintre Volkswagen si Toyota este vizibila pe piata americana, unde germanii au o prezenta minora, in timp ce niponii controleaza un segment de piata tot mai mare si sunt din ce in ce mai incisivi.

Analistii de pe piata auto sustin ca VW are mult de lucrat la capitolul productivitate, iar principala lor intarziere este legata de aceasta chestiune. Astfel, anul 2018 este punctul in care VW planuieste sa atinga aceleasi vanzari si profituri ca cele inregistrate de Toyota.

Comentarii (5)

  • Traiasca concurenta
    .
    0 0
  • mmmm
    vw are mult de lucrat la calitate. Dar sunt sigur ca kinezii or sa fie mai rapizi.
    0 0
  • pit 75
    vw vs. toyota
    In articol se aminteste de Toyota si Vw in SUA, lasati in pace piata americana si ganditi-va la China si India, in astea doua tari traieste jumatate din populatia globului, si pana la urma volumul da si profitabilitate si tot ce vreti voi . Deci cu ochii pe piata chineza, ca americana este SUPERSATURATA.
    Nu cred ca Toyota este mai calitativa decat VW.
    Ati condus din toate modelele, eu nu...
    0 0
  • AndreiRN
    Visuri fara realism
    VW are putine sanse sa ajunga la nivelul Toyotei indiferent de timpul alocat.
    VW a pornit ca firma socialista si inca functioneaza si acuma ca una. Ei vand masini la cost si cheltuielile noi sunt suportate de populatia germaniei care sunt proprietari.
    In China VW lucreaza in pierdere si Toyota in profit.
    La VW este nevoie de o noua conducere care sa ..... copieze miscrile de la Toyota.
    0 0
  • today, tomorrow... toyota!
    Cred ca au dreptate: VW va ajunge la nivelul Toyota actual peste 10 ani, insa atunci Toyota va fi... undeva departe! :p
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru