VW vrea o fabrica in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 09.07.2007
Nivelul ridicat al monedei europene in raport cu dolarul determina companiile auto din Europa sa-si refaca strategiile de piata.

Volkswagen, al patrulea mare producator de automobile la nivel mondial, ar putea construi o fabrica in America de Nord, daca dolarul se va mentine la un nivel scazut, a declarat directorul general al grupului german, Martin Winterkorn.

"Daca dolarul se va mentine la nivelul actual, trebuie sa ne gandim foarte serios la constructia unei fabrici in America de Nord", a spus Winterkorn.

Competitivitatea modelelor produse in Europa are de suferit in raport cu masinile fabricate in Statele Unite si Japonia, intrucat euro este cotat aproape de un nivel record absolut fata de dolar si yen.

Volkswagen detine o singura fabrica in America de Nord, la Puebla, in Mexic, unde sunt produse modelele Jetta si New Beetle. Winterkorn a spus ca rezultatele obtinute pana in prezent de VW in Statele Unite nu sunt foarte bune dar spera ca deschiderea unor noi birouri, in afara de cele detinute in Detroit, centrul industriei auto americane, va apropia compania de consumatori.

Grupul VW va produce in acest an peste sase milioane de automobile, in crestere de la 5,7 milioane de automobile in 2006, estimeaza Winterkorn, care anticipeaza si o crestere de 10% a productivitatii.

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Cam tarziu
    Cam tarziu se trezesc cei de la VW. Piata auto este in SUA si japonezi s-au plasat excelent cu liniile de asamblare pt a evita taxele de import. VW vinde masini ca sa supravietuiasca, fara profit deoarece platesc intrarea pe piata. Vom vedea cat timp vor supravietui asa dar ...... nu au fost chibzuiti dinainte.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru