Westfalia Concept – Hippie!

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 01.09.2006
Iubitorii curentului hippie pot fi fericiti. Tema automobilului lor preferat, Volkswagen Combi, revine in actualitate prin noul concept creat de un designer francez.

Indiferent ca ati trait sau nu in anii ’70-’80, cunoasteti in mod sigur unul dintre simbolurile acestei generatii. Este vorba de celebrul Volkswagen Combi, masina care in acea perioada servea la “descoperirea lumii” prin calatorii lungi in care propriul tau autoturism putea fi hotel, restaurant, bar si asa mai departe.

Chiar daca in 2001 constructorul german a prezentat la Detroit prototipul Microbus Concept, care reprezenta un tribut adus unuia dintre cele mai cunoscute modele ale sale, acesta nu a fost produs in serie niciodata. Cu toate acestea, se pare ca Statele Unite vor vedea la munca o versiune de piata in 2009, aceasta urmand sa fie construita pe platforma lui Chrysler Voyager.

Pana atunci, designerul francez Alexandre Verdier a hotarat sa ia destinul mitului in propriile maini de artist si a imaginat o interpretare proprie si contemporana a modelului VW. A rezultat Volkswagen Westfalia Concept, o idee transpusa deocamdata excluysiv pe hartie.

Printre noutati: faruri cu tehnologie LED, suprafata vitrata de 360 de grade fara niciun stalp atasat, plafon acoperit cu panouri solare din care ies storuri rulante cu rol de acoperis al celor doua terase si multe alte elemente interesante, atat la exterior cat si la interior.

Accentul este pus, evident, pe modularitate si functionalitate.

Ramane de vazut daca Volkswagen se prinde in joc.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru