X-Hawk, prima masina-elicopter

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 01.02.2007
Israelianul Rafi Yoeli este inventatorul masinii-zburatoare. El a promis ca X-Hawk va ajunge pe piata in 2010 .
A construi o masina zburatoare pare a fi un concept utopic, dar inventatorul israelian Rafi Yoeli promite ca pana in 2010 o sa construiasca un astfel de vehicul. De fapt, Yoeli lucreaza deja la un proiect in acest sens, proiect denumit X-Hawk.

Principiul de baza al acestui vehicul amfibie se bazeaza pe caracteristicile unui elicopter in timpul zborului. Compania lui Rafi Yoeli, Urban Aeronautics construieste X-Hawk ca un vehicul care sa fie folosit de echipele de salvare, de pompieri sau de armata.

X-Hawk este capabil sa decoleze ca un elicopter si sa atinga viteze de pana la 250 km/h, iar altitudinea maxima la care poate ajunge este de 3500 de metri. Libertatea de zbor pentru aceasta masina-elicopter este de circa 2 ore. Prima versiune va avea patru motoare cu combustie interna si va fi mult mai putin puternic in comparatie cu elicopter obijnuit. Yoeli planuieste realizarea unei versiuni mai puternice, in viitor, care ar fi capabila sa transporte 10 persoane.

Deocamdata exista doar o macheta la dimensiunea reala, dar compania Urban Aeronautics este gata sa testeze primele masini-zburatoare in 2009.
Pretul unui astfel de vehicul va fi cuprins intre 1,5 si 3,5 milioane de dolari.

Comentarii (1)

  • dinalex
    Ha,Ha,Ha!
    Altu' care mi-a furat ideea !Noroc cu OSIM !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru