Zafira OPC va fi biturbo diesel!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 23.05.2007
Versiunea OPC a lui Zafira va primi un motor de 1.9 litri de 190 de cai putere.

Piata monovolumelor sportive este in floare. Daca versiunile sport ale modelelor de familie reprezinta o mina de aur pentru constructorii care au dat startul pe acest segment, versiunile diesel ale monovolumelor sport incep sa ridice capul in lume.

Acesta este si cazul celor de la Opel, care se pare ca pregatesc o lovitura pe aceasta piata: Zafira OPC biturbo diesel. Noua versiune va fi echipata cu un motor de 1.9 litri cu doua turbine care dezvolta 190 de cai putere. Acesta este derivat direct din motorul-prototip prezentat de Opel la Geneva acum trei ani. Atunci, acesta era un biturbo diesel de 1.9 litri si 212 cai putere.

Noul propulsor va dispune de ultima tehnologie GM in domeniu, expertii afirmand ca valoarea cuplului maxim va fi atinsa inca de la 1400 rpm. In ceea ce priveste cifrele performantelor, acestea se indreapta spre 7.5 secunde pentru 0-100 km/h.

Zafira va fi primul, dar nu si ultimul model Opel care va primi acest motor. Astfel, pronosticurile arata ca germanii pregatesc o versiune de 215 CP pentru noul Vectra.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru