Zagato relanseaza Diatto

De Bogdan Mirică
Publicat Sambata, 10.02.2007
Desi a stagnat timp de 78 de ani, brand-ul Diatto intentioneaza sa se relanseze pe piata auto. Designerii de la Zagato au trasat deja liniile unui automobil supersportiv care va debuta la Geneva.

Faimoasa casa de design Zagato planuieste sa lanseze un model supersportiv la Salonul Auto de la Geneva. Noul automobil se va numi Diatto Ottovu Zagato si va fi construit in intregime din aluminiu. Zagato va echipa masina cu un motor frontal V8, care este asteptat sa fie o varianta supraalimentata al unui propulsor Maserati.

Aceasta lansare in premiera va marca si renasterea brand-ului Diatto, inactiv din 1929. Surprinzator, ultima masina pe care Zagato a desenat-o pentru Diatto a fost realizata in 1922, acum 85 de ani. Pana in acest moment, faimoasa casa de design nu a dezvaluit decat o imagine in detaliu a modelului (vezi foto) pentru a pastra misterul asupra viitorului automobil.

Ultima realizare a celor de la Zagato este Lancia Aprilla Sport, automobil pe care compania l-a reconstruit numai cu ajutorul fotografiilor din arhive (vezi foto 2).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru