Zenz, sportiva care consuma 3.0 litri/100km

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 25.02.2008
Zenz a anuntat ca va aduce la Geneva un concept capabil sa atinga 230 de km/h si un consum de 3.0 litri/100 km.

Esential

230 de km/h va atinge sportiva celor de la Zenz.
3.0 litri/100 de km va fi consumul mediu al conceptului gandit de Zenz.

Salonul Auto de la Geneva se pregateste sa mai bifeze inca o premiera, casa germana de design Zenz anuntand debutul unui concept revolutionar, capabil sa imbine sportivitatea cu eficienta consumului. Creatorul conceptului este insusi Ralph Zenz, fondatorul casei de design germane.

Potrivit celor de la Zenz, viitorul model de serie va impresiona prin coeficientul aerodinamic si masa foarte scazute. Cantarind doar 760 de kilograme, sportiva germana va putea fi capabila sa atinga o viteza maxima de 230 km/h si un consum mediu de doar 3.0 litri/100 de km.

Aceste performante se vor datora in primul rand propulsorului diesel de 140 de cai ultra eficient, care ar putea fi urmat in scurt timp chiar si de o versiune mai puternica, capabila sa imprime sportivei o viteza maxima de 260 de km/h.

Zenz nu va face compromisuri nici in ceea ce priveste confortul interior, in interiorul conceptului urmand sa se regaseasca scaune, pedale si volan ajustabile, servodirectie, oglinzi si geamuri electrice, aer conditionat, sistem audio si de navigatie.

Desi designerii germani de la Zenz se arata foarte incantati de reusita lor, nu au fost inca emise informatii despre o posibila versiune de productie, aceasta urmand sa fie gandita daca actualul concept se va bucura de suficient succes la Geneva.

Taguri: Zenz

Comentarii (2)

  • sigur nu o sa scot 3 litri cu ea consum....,iar motor diesel pe o masina cu forma sport ,nu prea ma incanta ....plecari in tromba cu rrrrrrrrrrrrr de la semafor
    0 0
  • tot io
    deci,
    dupa ce ai sa-ti iei carnet de conducere (auto) iti poti baga pararea pe net...pana atunci bagati-o in ..dos
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru