Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Opel Vivaro Surf Concept, un exercițiu dedicat celor îndrăgostiți de sport

Publicat Joi, 10.09.2015
de Bogdan Mirică
Comenteaza 4
Opel Vivaro Surf Concept, un exercițiu dedicat celor îndrăgostiți de sport - Poza 1
Opel Vivaro Surf Concept, un exercițiu dedicat celor îndrăgostiți de sport - Poza 2
Opel Vivaro Surf Concept, un exercițiu dedicat celor îndrăgostiți de sport - Poza 2
Opel Vivaro Surf Concept, un exercițiu dedicat celor îndrăgostiți de sport - Poza 2
Opel Vivaro Surf Concept, un exercițiu dedicat celor îndrăgostiți de sport - Poza 2
Opel Vivaro Surf Concept, un exercițiu dedicat celor îndrăgostiți de sport - Poza 2
Opel Vivaro Surf Concept, un exercițiu dedicat celor îndrăgostiți de sport - Poza 2
Opel va lansa în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt conceptul Vivaro Surf, dedicat celor care iubesc sporturile: de la surf la snowboard sau schi.

Opel caută o nouă abordare a segmentului utilitar odată cu introducerea lui Vivaro Surf, conceptul unui van dedicat celor care practică sporturile nautice.

La nivel exterior, prototipul adoptă o culoare de caroserie maro cupru, peste care au fost aplicate folii albe, necesare pentru a sugera că mașina este creată pentru activități recreative. Pachetul estetic este completat de jante de 17 inch semnate de tunerul de casă Irmscher.

Creat pe baza unuia dintre cele mai populare utilitare din segment, Vivaro Surf beneficiază de un spațiu de încărcare generos, de 3.2 metri, și de o capacitate de încărcare de 2.9 tone. Adică mai mult decât suficient pentru biciclete, echipamente de surf, schi sau snowboard. Mai mult, Vivaro Surf Concept are pe acoperiş un suport special pentru placa de surf.

Latura practică presupune și că podeaua spaţiului de depozitare este prevăzută cu un nou sistem de şine; întreaga lăţime de sub cel de-al doilea rând de scaune este utilizată pentru o cutie de depozitare a ustensilelor mici.

Lăsând la o parte latura utilitară, conceptul poate găzdui cinci până la șase pasageri, în funcție de configurația scaunelor.

Habitaclul a fost creat cu ajutorul celor de la Snoeks Automotive și include o lumină albastră, integrată în pereţii laterali şi capitonajul plafonului.

Esential 140 de cai putere oferă conceptul Vivaro Surf.
De asemenea, nota confortabilă a interiorului este dată și de pachetul Irmscher Tourer, disponibil deja pentru versiunea Vivaro standard, care include piele fină de culoare neagră şi cusături argintii contrastante pe panourile laterale, planşa de bord şi schimbătorul de viteză. Covoraşele din velur, noua climatizare automată şi sistemul de încălzire la parcare completează lista accesoriilor noi. În plus, accesul pasagerilor de pe al doilea rând de scaune este facilitat de uşile glisante, acționate electric, poziționate pe ambele laturi.

Noul concept este pus în mișcare de un motor diesel biturbo de 140 de cai putere și 340 de Nm. Acesta garantează o viteză maximă de 180 de km/h și promite un consum de 6.1 litri/100 de km.

Opel Vivaro Surf Conceptva fi prezentat la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt şi poate intra în curând în producţia de serie ca o ediție limitată.


Comentarii (4)

  • ne puteti spune ce face mai exact, "sistemul de încălzire la parcare"?
    2 1
  • Scrooge
    Mi-ar placea sa-mi spuna si mie Opel unde poti face surf in Europa. Nu Kite sau alte derivate, surf, numele din titlul masinii. Cat priveste Ski-ul sau Snowbordul astea poti sa le faci lejer si cu Astra.
    1 0
  • @lorinczi.thomas .....un arzator pe benzina/motorina situat in compartimentul motor si iti incalzeste/mentine temperatura setata in interior

    poate fi instalat si post vanzare
    0 0
  • inexorabil
    Oricât de plăcută ar fi faţa acestui van, realitatea "simbiozei" nu poate fi înlăturată şi nici ignorată...Înainte, Vivaro era "badge engineering" a lui Trafic; acum, Trafic este proiectat tot de Renault, dar construit şi de Opel/Vauxhall. Evident, fiecare are opţiunea democratică de a folosi sau de a admira ce-i place sau ce consideră viabil. Totuşi, eu aş prefera Chevrolet Express/GMC Savana, chiar dacă, practic, este una şi aceeaşi maşină, dar măcar că ambele provin din aceeaşi ogradă, GMC fiind dintotdeauna un rebadging mai pretenţios al utilitarelor lui Chevy (cât s-o mai putea, având în vedere tendinţa actuală a lui Chevy de a pătrunde vijelios în "liga premium" pe toate fronturile, iar dacă "papionul galben" îşi va atinge scopul, atunci rostul lui GMC ar cam dispărea...). Ei, aşa mi-ar plăcea mie, dar centrul de comandă din Detroit ştie că asemenea motoare "nesimţite" nu sunt pe gustul europenilor.

    Până la urmă, "utilitar" şi "utilitarism" fac parte din aceeaşi familie lexicală. Utilitarism = concepţie care explică morala (implicit, şi estetica) prin utilitate. Aşa că, neică inexorabile, mucles! Vivafic sau Trafaro ("comprimări" între Vivaro şi Trafic) înseamnă o "poveste de succes". Are motoare accesibile, este şi frumuşică, şi spaţioasă, fiabilitatea nu-i de lepădat (se găsesc destule la vânzare cu peste 200.000 km parcurşi), a obţinut trei stele Euroncap, treaba şi-o face, nu te lasă la greu (vecinu' meu bişniţar se arată încântat de ea), ce mai vrei, domn'e? (monolog critic)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru