Alfa Brera, aleasa masina publicului!

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 19.02.2007
Alfa Romeo Brera a fost votata de publicul din Romania ca cea mai apreciata masina lansata la noi in 2006

Alfa Romeo Brera este cea mai apreciata masina de catre publicul din Romania. Principalii adversari ai modelului italian in Topul Autovot 2007 au fost Opel Corsa, model clasat pe locul al doilea, si Audi Q7, care a ocupat la final a treia pozitie.

Autovot 2007 este singurul top auto din Romania construit integral de public. Procesul de votare s-a derulat in 45 de zile pe o sectiune speciala a portalului www.automarket.ro, numarul de votanti depasind 2804. Acestia au ales intre 32 de modele auto, toate lansate in Romania in cursul anului 2006.

Succesul modelului Alfa Romeo Brera s-a datorat mai ales avansului substantial la puncte la categoria Design, acolo unde a castigat detasat in fata lui Audi TT si Audi Q7. Al doilea model clasat in clasamentul general, Opel Corsa, a fost primul la categoria Calitate/pret, fiind urmat de Peugeot 207 si Fiat Grande Punto.

Iata clasamentul general final al modelelor votate de public. Fiecare clasare a unui model auto pe prima pozitie, indiferent de categorie, i-a adus acestuia 3 puncte.

Locul al doilea a insemnat doua puncte iar locul al treilea un punct.

 

Comentarii (14)

  • premiu
    Foarte frumoasa masina! In sfarsit a venit si un premiu al publicului. ne-am saturat de haita de "specialisti" care da masina anului in Romania. Modelele Alfa Romeo merita toate premiile de design, sunt incredibile, pacat ca nu-s fiabile. Audi pare a fi un tred la moda. Campania lor publicitara in toata lumea se pare ca da rezultate, stiu bine si sigur ca-n America a devenit din ce in ce mai apreciata si cumparata.
    0 0
  • kia carens 122??? care sunteti ma aia 122?
    0 0
  • Intrebare
    Eu as dori sa aflu cum poate o masinasa ajunga cea mai apreciata cind eu in Baia Mare nu am vazut pe strazi nici macar un singur exemplar. Cea mai visata poate ... dar cea mai apreciata ... ma cam indoiesc.
    0 0
  • raspuns
    Alfa Romeo Brera, dupa cum se vede si din tabel, a luat cel mai mare punctaj la categoria DESIGN. ai detalii despre model si despre toate modelele in sectiunea Showroom. Va multumim.
    0 0
  • parere
    am jucat nfs carbon cu alfa brera si am castigat deci am pilotat o alfa brera.hahaha
    0 0
  • ALFA ROMEO BRERA
    Eu am o Alfa Romeo (nu Brera) de 3 ani si tind sa cred ca "autos" nu stie ce spune. Eu am mai avut masini la viata mea de toate felurile si tipurile si numai acum stiu si eu ce inseamna forta,frumusete si sportivitate combinate intr-un singur automobil. Chiar nu vad problemele de fiabilitate decat in privinta contactului cu solul romanesc...adica amortizoare,altceva nu am schimbat.Asa ca nu va luati de Alfa Romeo daca nu a-ti condus una.
    Cu stima
    0 0
  • balaurus
    hm...nu sunt convins
    Se stie ca una e ce se vede in reclame si alta e realitatea.Alfa Romeo e o marca destul de scumpa din toate punctele de vedere.La cate masini ai schimbat amortizoarele in 3 ani , Nick ? Daca ai luat-o noua si ti-a facut problema asta in 3 ani nu o vad mai presus de Daewoo...Nu vorbesc decat de fiabilitatea suspensiei pe drumurile noastre.La altceva nu ma refer , ca nu am avut nici un Alfa Romeo in mana.Deci, mi-as lua o Alfa daca ar curge banii mai bine in ograda mea ! :)
    0 0
  • :)
    900 Brera, 700 Q7, etc

    mi-e greu sa cred ca proprietarii acestui gen de masina completeaza raspunsuri la topuri online :)

    asa ca dupa ce criterii au votat oamenii masinile astea?... pentru ca asta cam strica credibilitatea topului
    0 0
  • Alfa
    Italienii au cele mai tari firma de design! sunt cei mai puternici in lume! poate nu stiti dar ei au proiectat caroserii la multe marci de automobile de prin toata lumea! nu este foarte simplu sa faci o caroserie cu o linie moderna sa aiba si tinuta la drum, sa aibe si aerodinamicitate si siguranta in curbe! Cine a vazut ultimul Oper Astra cu doua usi, sa ia aminte, caroseria e facuta de PINIFARINA! firma italiana! fiabilitate? fiti siguri ca au fiabilitate mult mai mare decit se poate crede aici in Romania! masina este superba, dar sa vedeti ce masina vinde Alfa Romeo in SUA, Alfa R.C8! e traznet!
    0 0
  • vladislav
    inapoiati romanasii...
    nu ma mira faptul ca nu a castigat Honda Civic, dar macar la design trebuia sa intre pe locul 2... Dupa mine, pe locul 1, dar asta e altceva. Insa sa pui mai sus q7, care e un monstru diform, nu arata decat snobismul multora dinre cei care au votat. Imi pare rau sa mi se confirme pareara indoielnica pe care o aveam despre gusturile conationalilor mei
    0 0
  • Claudiu
    klawgenius@yahoo.com
    Intr-adevar, primele locuri sunt adjudecate pe merit. Locurile 2 sunt la toate cele 3 categorii sunt iarasi bine argumentate. Ce cauta insa Q7 asa de sus? Unul din cele mai urate SUV-uri, cu un punctaj la crash-test mai slab decat multe masini din clasa mica ( da, stiu ca altele sunt criteriile pentru suv-uri, dar si pretul si dimensiunile sunt diferite, asadar rezultatul final este concludent. )
    In rest... Asa cum spunea vladislav mai sus, se observa insa snobismul romanilor: 427 voturi pentru Dodge Caliber, ceea ce o plaseaza in fata unei masini mult mai bune: volvo c30, care se lupta la puncte cu Kyron... Sa fim seriosi...
    0 0
  • Andrei
    Corsa???
    nu prea inteleg cum a ajuns opel corsa pe locul 2 inaintea multor masini mai bune, mai frumoase si mai fiabile.
    0 0
  • logan
    nu este pe primul loc logan-ul????????
    0 0
  • :))
    chiar asa ... loganul nu a fost in test ?
    si mie mi s-a parut ca e cam tras de par locul 3...la fel ca vladislav cred k Civic-ul la design bate tot...cat despre pret... ;))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru