Armata americana trece pe hibrizi

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 17.08.2007
Armata americana a prezentat primul sistem de propulsie bazat pe un hibrid electric destinat vehiculelor militare.

Armata americana a prezentat primul sistem de propulsie hibrid-electric pentru o flota de vehicule militare. Hibridul electric se afla in faza de prototip si urmeaza a fi testat de catre laboratoarele armatei.

Sistemul de propulsie este conceput sa fie instalat pe vehiculele militare comune. Folosirea hibridului elctric este utila datorita economiei de combustibili si zgomotului redus in operatiunile de lupta.

Productia de serie pentru aceasta tehnologie va incepe in 2008.

Comentarii (9)

  • America...
    Macar armata americana sa treaca pe hibrizi, daca populatia civila se incapataneaza sa cumpere "tanculete" de genul Ford F-150, Dodge Ram, Cadillac Escalade si exemplele ar putea continua pe inca vreo 2 pagini...
    Dar asta e scopul armatei, sa apere popolulatia!!
    THANK U, SOLDIER!!!
    0 0
  • Vechi
    Armata americana a prezentat de mult timp astfel de proiecte... acum doi ani la Detroit, vedeta cea mare a fost un GMC pe hidrogen... si exemplele pot continua!!!
    0 0
  • poluare?
    nu mai bine stau linistiti americanii acasa la ei si se apuca de facut mileuri pt televizoare si din tancurile lor sa faca carucioare pt invalizii pe care i-au nenorocit, decat sa isi imprastie fiarele in toata lumea. sunt contra si americanilor care sunt la Kogalniceanu, sunt niste betivi notorii si nesimtiti, fac accidente pe care le acopera politia militara imediat, merg cu taxiurile si "uita sa mai plateasca".
    0 0
  • bbbobbbo
    right
    ^ de acord cu gino, si eu simt "chills down my spine" cand aud de "tatucii" americani, care vezi domnule, cat mult bine doresc ei omenirii si acestei planete, cand de fapt peste jumatate din mizeria Terrei (poluare, razboaie etc - u name it) de la ei vin.
    0 0
  • bbbobbbo
    right
    ^ de acord cu gino, si eu simt "chills down my spine" cand aud de "tatucii" americani, care vezi domnule, cat mult bine doresc ei omenirii si acestei planete, cand de fapt peste jumatate din mizeria Terrei (poluare, razboaie etc - u name it) de la ei vin.
    0 0
  • masini militare
    eu le-as propune smart-trak
    0 0
  • singurul motiv pentru care axista aceste proiecte in cadrul armatei americane este sa nu se confrunte cu o criza de combustibil.
    0 0
  • Nu prea mai conteaza motivul atat timp cat o sa faca ceva in legatura cu humerele alea ... daca americanii sunt "mancatori de hamburgeri" atunci hummeru e "mancatoru de combustibil" !
    0 0
  • AndreiRN
    Hibride
    Technologia hibrida exista de multi ani si mai ales la trenuri, submarine, etc dar costurile la trecerea ei pe autoturisme marile firme nu vor sa le suporte asa ca le va suporta guvernul.
    Dupa ce liniile de productie vor fi in folosinta de cativa ani buni se va trece si la productia civila mai putin profitabila.
    Celulele cu Hidrogen erau folosite de NASA in ani '70 si acuma se produc autobuze cu asa ceva.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru