BMW Seria 3 va consuma mai putin

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.06.2007
Din septembrie, BMW va introduce pentru intreaga Serie 3 tehnologia Efficient Dynamic. Consumul va scadea cu pana la 19%.

Dupa Seria 1, BMW pregateste tehnologia Efficient Dynamics si pentru Seria 3, schimbare care va reduce emisiile de carbon cu pana la 23%. In plus, consumul de combustibil va fi si el imbunatatit cu pana la 19%. Primele versiuni echipate cu Efficient Dynamics vor fi disponibile abia in septembrie si vor include sisteme start-stop si de regenerare a energiei de franare.

Propulsorul diesel bi-turbo de 2.0 litri si 204 cai putere va fi capabil sa atinga un consum mediu de doar 4.33 litri/100km si un nivel al emisiilor CO2 de 138g/km. Cel mai bun rezultat in ceea ce priveste consumul mediu l-a inregistrat insa modelul 318d: 3.90 litri/100km si emisii de doar 123 g/km.

Cu aceste performante de consum, Seria 3 ar putea rivaliza foarte usor cu celebrul hibrid Toyota Prius, unii specialisti afirmand ca modelele constructorului bavarez ar putea chiar depasi japoneza.

Comentarii (27)

  • Andrei
    BMW
    Jos palaria in fata celor de BMW(nr.1)
    0 0
  • noname00
    =))
    daca stam sa ne gandim bine 318d este si mai performant decat Prius ... cu mult mai performant
    0 0
  • Damian
    BMW4life
    best car ever!!! orice ar spune oricine...
    0 0
  • Bravo
    Sunt baieti de bemveti nu numai divizia M.
    0 0
  • asa
    Se iau si ei dupa francezi.Masinile frantuzesti au avut intotdeauna consumuri mici.
    De japonezi ce sa mai zic ?
    bmw sucks !
    0 0
  • Andrei
    bine ca esti tu ala desteptu'
    0 0
  • Werkescu
    Bmw prius :D))
    Ma distreaza ca imediat ce da bmw un partz cu iz de marketing pe piata sar baietii neimpliniti, care-si doresc ca bmwurile sa consume mai putin, sa aiba bani de benzina sa se plimbe-n weekend, cu limbile: "ohh bmw, cea mai tare masina, 4life, si alte faze". Linistiti-va ca sunt altele mai performante, cu un consum mai mic, mai confortabile si as putea insirui toate capitolele la care iubitul vostru bmw nu e cel mai bun. Bmwul o sa fie in topul consumului... niciodata?!. De unde vrei sa scoti puterea motorului, nu cumva din combustibil? Reorientati-va! (N-aveti o replica pertinenta la comentariul asta, nu va mai chinuiti) Oricum, urmeaza sa vedem cat sunt de ofticosi sunt fanii bmw din categoria mai sus mentionata.
    1 0
  • ce lake e asta de mai sus
    cum sa zici asa ceva mah? cu ce poti compara tu bmw'urile in afara de mercedes si audi? sunt cele mai tari masini de serie...si in legatura cu consumu ...bai baiete ai dreptate k consumu creste odata cu puterea . dar totusi ce alte masini au 200 de cai si consuma 4 litri la suta? dak tot ne iei k "sunt altele mai performante si consum mai mic" enumera'le pe toate alea multe kre zici u k le stii. vrei replica? ai 18 ani si te'ai gasit u sa comentezi una dintre cele mai ravnite marci nemtesti...
    0 0
  • consum?
    Am un 318d (2003). Constanta-Medgidia si retur= 4,15 l/100km
    Constanta-Bucuresti (pe autostrada de la Drajna) 4,7 l/100 km.
    Sibiu-Constanta (Valea Oltului si Dealul Negru- hiper aglomerate), autostrada1si 2 (cu 140 km/h), Ploiesti, Bucuresti, si jud. cta in coloana =5,2 l/100 km!
    Va mai pot povesti multe!

    Pana nu mergi cu el (da sa mergi, nu sa te duca altu'!) , si in forta, si la plimbare, nu stii ce e aia masina!
    1 0
  • Werkescu
    retrag tot ce am zis mai sus
    Am zis toate alea doar pentru ca am niste prejudecati prostesti si o ura nefondata pentru posesorii de BMW....habar n-am care e diferenta intre eficienta si eficacitate, si nu stiu ca o masina poate sa fie eficienta la un moment dat si eficace la un alt moment dat...
    0 0
  • Gigi Chent
    pt Werkescu
    Pun pariu ca nu te-ai urcat in viata ta intr-un BMW.
    1 0
  • Tot pt Werkescu
    De ce te bagi in seama ?
    apropo majoritatea din catzi cunosc shi sunt bmw addicted sunt fani benzina :P , asta pt cultura ta generala , tu fiind precis un dieselar cu o mashina gen fabia cu motor de 1.4 care a fost premiat pt. consumul mic.Sau ?
    0 0
  • Werkescu
    Se pare ca voi nu aveti nici 6 circumvolutziuni in linie
    Pentru toti: recititi ultima fraza din primul comentariu Werkescu (sunteti previzibili). ‚Originalitatea’ raspunsurilor voastre rezida din rationamente simpliste, lipsite de profunzime, din demersuri logice fragil argumentate, adica dintr-o incapacitate de reactie intr-o polemica a principiilor. Nu ma asteptam din partea voastra la apologia consumului, sincer. Pt.Werkescu de la 09:51: Ce truc ieftin. Esti incapabil sa rezumi comentariul meu: „toate alea”. Te joci cu niste cuvinte carora nu le stii sensul. Ai dreptate, nu ai habar ce inseamna sinonime perfecte, consulta dex-ul. Nu stiam ca fanii bmw se straduiesc sa sesizeze asemenea nuantze lexicale. Bmw-ul este uneori eficient alteori eficace? :))) Si in final: Ma bag in seama pentru ca fac un studiu asupra obsesiiilor. Dar felicitari, ai sesizat contradictia semnalata, sunt uimit.

    P.S. Sunt dezolat de banalitatea replicilor. Poate va spala rusinea un fan BMW inteligent. Sa nu comentati voi nimic despre numele meu? Nici n-ai sesizat talcul. Astept in continuare.
    0 0
  • pt werkescu
    stimabile, onorabile, jeniu werkescu
    Deschide-ti bucile sa-ti sarutam fruntea, stimabile
    Spune tu prostimii ce masini sa-si ia, ca sa aiba deminitatea de a-ti saruta fundul dumneatalale de intelect original, imprevizibil si lingvist desavarsit.
    you suck... bigtime
    0 0
  • pt werkescu
    ura asta a ta nefondata este mai mult ca sigur nascuta din invidia fata de posesorii bmw si din faptul ca tu nu iti permiti o masina premium. de aici si cuvintele aiurea anti bmw.
    parerea mea este ca oricine isi permite o masina premium isi permite sa ii umple si rezervorul.
    sincer stirea asta cu scaderea consumului la motoarele bmw mai mult ma ingrijoreaza decat ma bucura.

    P.S. totusi .. de ce faci spume la gura?
    0 0
  • Werkescu
    Ultima replica
    Pai asta e chestiunea onorabile scatolog bucalat, familiarizat cu particularitati anatomice cerobalice, ca sa zic asa, nu eu, ci tu “suck”, big-time daca vrei, cu fruntea ta intre fese cu tot (am vrut sa fiu mai explicit pentru a nu da nastere la interpretari :), ca daca n-ar fi asa nu ti-ai imagina ca odata ce ai bmw iti creste coeficientul de inteligenta direct proportional cu caii putere cand, de fapt ramane echivalent cu numarul de secunde pe care-l faci pana la 100/h. Nu inteleg caracterele obsesive, care privesc o atitudine altfel decat a lor, ca pe o ura directionata cumva.

    P.S. Sa ne lamurim: nu esti masina pe care o conduci. Chiar daca masina este o capodopera tehnologica, tu vei acelasi fiasco biologic de dinainte de achizitionarea ei (unde e cazul, evident). Constientizeaza ca, daca e o incercare de a compensa ceea ce tu nu ai (intelectual sau fizic), nu asa vei reusi. Actioneaza direct asupra cauzei, indreapta ce se mai poate. Bmw-ul nu e un remediu, ci doar un analgezic. Trebuie sa gasesti o cale de vindecare.
    0 0
  • Mircea
    Calm...
    Baieti, e vara, e cald, e frumos. Calmi, va rog. Nu e momentul si locul pentru cuvinte grele.
    0 0
  • doamne
    chill bro`...BMW e regele, MERCEDES regina....si super tare ca vor cosnuma mai puitn, le creste pretu...
    0 0
  • Fringu Iulian
    subiect!
    Anumiti handy (de la handicapati) isi dau cu parerea uitand sa citeasca titlul anuntului! Analize semantice si comportamentale, faceti fratilor pe paginile dedicate. Macar recititi ceea ce scrieti inainte de a trimite (chiar daca e ultima replica).
    0 0
  • PT. HANDYMAN
    Nu suntem frati cu tine
    Nu-ti mai Fringui mintea cautand replici inteligente, ca nu te caracterizeaza.
    0 0
  • bemveos
    pt Werkescu
    bai Werkescule lasa-ne cu limbaju asta de lemn ca nu ai nimica de dovedit. ura asta anti bmw .. de unde vine ea oare .. probabil din frustrare. tu vrei sa demontezi probabil cea mai de success marca din lume? vrei sa te bagi tu peste gandirea nemtilor si sa te declari mai destept ca ei? vezi ca ti se arde mancarea de pe reseu in timp de scrii ..
    0 0
  • catalin
    pt complexatu de werkescu
    ba! Esti prost.pariu ca ai o japoneza(un prius) sh parca vorbesti ca Pruteanu. Oricum esti prost.Sh pote esti sh gay(yeeeeeeehh)
    0 0
  • florin
    bmw seria 5
    superb dar dak ar fi a mea
    astae
    0 0
  • IcsCata
    BMW Seria 3
    O masina superba ca dizain , putere , si au ca am auzit si ca i se scade consdumu ... :D si mai marfa :x oricum mult succes marcii BMW.
    0 0
  • cool
    DOamneee, cat scandal pt. k s-a redus consumu' la BMW. ar tre sa va bucure, nu sa va luati la injuraturi(desi mascate de cuvinte inteligente, ele exista). F tare, consuma sub 5%. dak e adevarat 100% atunci consumu s-a redus cu 50%(park pana acum consumau 8-10%)
    0 0
  • bmw forever
    Eu sunt fan BMW pana la capat si nu imi pasa ce credeti voi despre aceste masini.Sunt masini bine construite rezistente nu se indoaie usor daca dai cu pumnul in capota fatza de alte masini care nu dam nume sunt mai sigure si este cea mai recomandata masina pentru drifturi pentru ca nu te astepti sa se rastoarne in curbe pentru ca sunt un pic cam grele.Si apropo cati oameni ati vazut voi sa aiba un BMW si sa se strice masina pe drum.Masina asta e facuta sa inghita kilometri.Salutare alora care le place BMW si stiu ce sa aleaga.....
    0 0
  • cosmin
    consumul la bmw modelul nou
    salutare ... si eu am un bmw 320 d din 2006 cu pak M automatic si sunt super multumit de consum in oras am un consum de 7-7,5% daca bagi si piciorul putin in afara in jur de 5-5,5% si foarte multumit sunt de modelul asta....sunt foarte bune masini .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru