Cum s-a nascut Qashqai

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 06.11.2006
Designul inovator a crossoverului Qashqai a fost inspirat de trasaturile armonioase si incordate ale atletilor.

Designul crossover-ului Nissan Qashqai, lansat in toamna acestui an, a luat nastere in apartamentul lui Stephane Schwarz directorul departamentului de design al Nissan Europa. In timp ce medita asupra cuvantului "arcuire", Schwarz si-a indreptat atentia asupra membrelor tensionate ale atletilor. Acesta a fost momentul de inspiratie care a dat nastere liniei atat de distincte a modelului Qashqai. Schwarz a oferit rodul inspiratiei sale designerilor Nissan si Qashqai a inceput sa prinda contur intr-un atelier din Paddington.

Schwarz descrie Qashqai ca "o masina a contrastelor intr-o lume a contrastelor, dura si compacta pentru oras dar lina si agila pentru calatorii sau excursii".

Qashqai combina agilitatea si comfortul unei berline cu utilitatea unui SUV, toate impachetate elegant. Crossover-ul ofera o pozitionare inalta soferului, trasatura intalnita la toate modele 4X4, pozitionare care ofera totodata si o vizibilitate sporita. Scaunele si instrumentele de bord subliniaza caracterul sportiv, oferind impresia unui adevarat cockpit.

Schwarz a catalogat acest model ca fiind o masina pentru oamenii care s-au plictisit de functionalitatea traditionala.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru